Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Policisté na Jesenicku si posvítí na přetížené náklaďáky. Kraj jim daroval moderní přenosnou váhu

Řidiči kamionů a nákladních aut na Jesenicku by měli zpozornět. Olomoucký kraj daroval tamním dopravním policistům moderní přenosnou váhu, díky které budou moci strážci zákona kontrolovat, zda vozidla nejezdí přetížená. Měření začne v nejbližších dnech.

Jde o moderní přenosnou váhu, která umožní okamžité sledování hmotnosti nákladních vozidel. Zařízení pořídil Olomoucký kraj, který ho policii věnoval.

"Policisté na Jesenicku dosud takovou moderní váhu nemají, takže jde o výraznou posilu jejich kontrolních schopností. Přetížená auta jsou nebezpečná nejen pro ostatní řidiče, ale současně ničí také silnice, které pak Olomoucký kraj opravuje," uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN).

Zařízení přišlo na 420 tisíc korun. Jesenickým policistům umožní vážit celé kamióny i jednotlivé nápravy vozidel. Data se okamžitě objeví na počítači, kde je mohou policisté archivovat, a především využít jako důkaz pro udělení pokuty.

"Příjmy z vážení budou částečně i příjmem Olomouckého kraje. Darovanou váhu budou policisté využívat na celém území Jesenicka," upozornil hejtman.

VIDEO: Kamioňák na Jesenicku chtěl předjíždět, řidiči ho blokovali. Na semaforech přišla ostrá výměna názorů

Agresivní a riskantní jednání za volantem hned u trojice řidičů řeší policisté na Jesenicku. Šofér kamionu spěchal ke státní hranici a předjížděl postupně dvě osobní auta. Ani jednomu z řidičů se tato skutečnost nelíbila a nákladní soupravu se...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky kamion, řidič, nákladní auto, váhy, policie, dar, okres Jeseník, Olomoucký kraj, Josef Suchánek, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Jesenicku si posvítí na přetížené náklaďáky. Kraj jim daroval moderní přenosnou váhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.