Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Srážka náklaďáků zastavila provoz na D35 za Olomoucí. Policie musela dálnici znovu zavřít

, aktualizováno 2. května 2024, 16:37

Dopravní nehoda dvou nákladních automobilů ve čtvrtek dopoledne zablokovala dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí. Ke střetu došlo před exitem nedaleko Litovle, řidič jednoho z vozidel utrpěl zranění. Kvůli odklízení následků kolize byla autostráda zcela neprůjezdná přibližně pět hodin.

Kromě silnice III. třídy mezi Křelovem a olomouckou částí Topolany přetíná budovaná trasa dálnice D35 u Olomouce také cyklotrasu s označením 6025A nedaleko křelovského fortu. Stezka vedoucí po polní cestě je za příznivého počasí pro obyvatele...

Hasiči, policisté i záchranáři vyjeli ve čtvrtek krátce po 9. hodině ke střetu dvou nákladních aut na 254. kilometr dálnice D35. „Jeden z řidičů se zranil, je v péči zdravotnické záchranné služby. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin a vysypání nákladu jednoho z vozidel na silnici. Komunikace ve směru na Mohelnici je nyní uzavřena,“ konstatovala okolo 10. hodiny mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Policisté usměrňovali auta z dálnice už na sjezdu poblíž Olomouce, motoristé dál jeli po silnici II/635, která je souběžná s dálnicí. Před křižovatkou u dálničního nájezdu se u Unčovic také na silnici II. třídy tvořily fronty.

Po nehodě čekali řidiči na uzavřeném úseku dálnice několik desítek minut v dlouhé koloně odstavených vozidel. Okolo půl jedenácté se podařilo zprůjezdnit levý jízdní pruh.  Krátce před 12. hodinou ale musela být frekventovaná komunikace ve směru na Mohelnici znovu uzavřená. „A to z důvodu překládky nákladu a následného odtahu vozidla. Doprava se odklání na sjezdu Křelov-Břuchotín, nájezd na dálnici je možný u Unčovic,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Skoupilová s tím, že okolnosti dopravní nehody jsou předmětem vyšetřování.

Provoz na dálnici D35 ve směru od Olomouce na Mohelnici se podařilo plně obnovit až krátce před půl pátou odpoledne.  „Kolem 15. hodiny byl po překládce nákladu a odtažení vozidla zprůjezdněný levý jízdní pruh. Pravý byl nadále uzavřený z důvodů odklízecích prací. Ty již nyní byly ukončeny a dálnice je tak průjezdná bez omezení,“ sdělila mluvčí Policie ČR Marie Šafářová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, nákladní auto, kamion, zavřená dálnice, uzavírka, D35, Olomouc, Mohelnice, Litovel, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srážka náklaďáků zastavila provoz na D35 za Olomoucí. Policie musela dálnici znovu zavřít  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.