Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Kde v Olomouci zaparkovat kolo nebo koloběžku? Občané mohou vybrat vhodná místa

Cyklisté nebo majitelé koloběžek mohou do interaktivní mapy vložit svůj návrh na umístění nových stojanů. Město také vybírá nová místa pro parkovací boxy sdílených kol a elektrokoloběžek. Radnice bude podněty od občanů sbírat do konce května.

Občané mohou v mapě vybírat, kde v Olomouci by chtěli mít stojan na kola, parkovací box pro sdílené dopravní prostředky nebo kombinaci obou těchto variant. Interaktivní mapu občané naleznou na webových stránkách města. Na úvodní straně dotazníku se občané dozví základní informace i to, jak má ideální místo pro stojany vypadat.

„Po ukončení sběru podnětů proběhne jejich vyhodnocení a výsledkem bude vytvoření koncepce rozvoje parkovacích míst pro jízdní kola a koloběžky ve městě,“ vysvětlil náměstek olomouckého primátora Tomáš Pejpek (ProOlomouc a Piráti). Finálním výsledkem pak má být veřejně dostupná mapa s umístěním všech stojanů a boxů na území Olomouce i míst, kde by v budoucnu další odstavná místa mohla vzniknout.

Na parkovací kotouče si někteří řidiči stále nezvykli. Prostějovští strážníci denně řeší přestupky u nemocnice

Dopravní značka s označením IP 13b – Parkoviště s parkovacím kotoučem již běžně na řadě míst přikazuje řidičům použití pomůcky pro vyjádření času odstavení vozidla. Například v Prostějově se ale strážníci nadále setkávají se znatelným počtem...

Občané mohou radnici svůj podnět sdělit do konce května. „Do sběru dat by se mělo zapojit co nejvíce občanů. Chceme proto, aby se interaktivní mapa dostala mezi co nejvíce lidí,“ uvedl Martin Luňáček z útvaru městského architekta.

Vytvoření nové parkovací koncepce městu doporučil evropský parkovací audit, který vznikl v rámci projektu NXTLVL Parking. Ten je spolufinancován z fondů Evropské unie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kolo, koloběžka, stojany, boxy, parkování, Olomouc, interaktivní mapa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

KTERÉ Kretéén navrhnul ty stojany s Ostréma Hranama ??? Odřezat !!! Só to prvky, ktery Ohrožujó Bezpečnost občanu !

Neděle, 5. května 2024, 12:28Odpovědět

Kde v Olomouci zaparkovat kolo nebo koloběžku? Občané mohou vybrat vhodná místa  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.