Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Kontrolní vážení náklaďáku cizinec na Jesenicku odmítl. Z peněženky vytasil sto tisíc na pokutu

Nákladní soupravu plně naloženou dřevem zastavili ke kontrole na začátku tohoto týdne policisté na Jesenicku, kteří využívají novou přenosnou váhu. Kontrolní vážení šofér vozidla odmítl, což znamenalo pokutu v maximální možné výši 100 tisíc korun. Řidič vytáhl částku z batohu a bez zaváhání zaplatil.

Policisté na Jesenicku si posvítí na přetížené náklaďáky. Kraj jim daroval moderní přenosnou váhu

Řidiči kamionů a nákladních aut na Jesenicku by měli zpozornět. Olomoucký kraj daroval tamním dopravním policistům moderní přenosnou váhu, díky které budou moci strážci zákona kontrolovat, zda vozidla nejezdí přetížená. Měření začne v nejbližších...

Od poloviny letošního dubna využívají policisté na Jesenicku moderní přenosnou váhu pro nízkorychlostní vážení nákladních vozidel, kterou jim věnovat Olomoucký kraj. Neobvyklý případ zaznamenali strážci zákona v úterý 7. května, kdy chtěli prověřit náklaďák s dřevní hmotou v obci Široký brod. „Hlídka se domnívala, že vozidlo je přetížené a vyzvala řidiče ke kontrolnímu vážení. Třiatřicetiletý řidič ale výzvu odmítl s tím, že raději zaplatí pokutu,“ řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Nové přístrojové vybavení za 420 tisíc tak v tomto případě ke slovu nepřišlo a policisté vypsali za odmítnutí kontrolního vážení řidiči cizí státní příslušnosti pokutu ve výši 100 tisíc korun. „Cizinec souhlasil, sáhl pro batoh, ze kterého vytáhl peněženku a v hotovosti celou částku uhradil,“ konstatoval mluvčí Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, kamion, řidič, nákladní auto, váhy, policie, Jesenicko, kontrolní vážení, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontrolní vážení náklaďáku cizinec na Jesenicku odmítl. Z peněženky vytasil sto tisíc na pokutu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.