Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Rušná silnice v centru Olomouce se na pět týdnů uzavře. Stavbaři opraví propadlou dlažbu

Pětitýdenní omezení čeká frekventovanou silnici na třídě Svobody v centru Olomouce. Rekonstrukcí projde výrazně zvlněná dlážděná vozovka u tramvajových zastávek Náměstí Hrdinů a také jedna z autobusových zastávek. Uzavírka vytížené silnice potrvá do konce června.

V uplynulých měsících zaznamenávalo mnoho řidičů a podvozků jejich aut nevyhovující kondici vozovky při průjezdu přes rušnou třídu Svobody v Olomouci. Město v této lokalitě od pondělí 20. května přikročí k opravám silnice. „Výrazně zhoršený stavebně technický stav vozovky v blízkosti tramvajové zastávky Náměstí Hrdinů omezil v posledních týdnech povolenou rychlost na 30 kilometrů v hodině. Na základě vyhodnocení informací z vývrtu sond byl naplánovaný rozsah opravy,“ sdělila mluvčí olomoucké radnice Jana Doleželová.

Od pondělí začnou Technické služby města Olomouce pracovat na předláždění úseku od přechodu u tramvajových zastávek na náměstí Národních hrdinů po křižovatku s Vančurovou ulicí, úprava proběhne ve dvou etapách.

Třech lokalit poblíž centra Olomouce se dotknou stavební úpravy a s tím spojená dopravní omezení v průběhu zakázky Smetanovy Sady – přístup pro cyklisty. Takřka pětimilionová investice má zlepšit situaci na rušných místech, kde se protínají trasy...

Nejprve budou stavbaři pět týdnů předlažďovat úsek od přechodu pro chodce po autobusovou zastávku Náměstí hrdinů s označením E. Od 1. července pak začnou práce na této zastávce, které potrvají až do poloviny srpna. „Důvodem je nutnost betonování podloží, které si žádá potřebnou technologickou dobu provedení. Po celou dobu probíhajících oprav nebude zmíněná autobusová zastávka obsluhována a bude přemístěna k označníku F,“ informovala na webu města mluvčí Doležalová.

Od 20. května do 30. června nebude třída Svobody v části dotčené stavebními úpravami průjezdná, motoristé tak budou muset hojně využívaný úsek ve směru k okresnímu soudu či tržnici objet. Náhradní trasa povede přes ulice Palackého, Krapkova a Havlíčkova. „Během druhé etapy, tedy v průběhu opravy autobusové zastávky, bude v tomto místě jen částečná uzavírka a doprava bude vedena přes tramvajový pás,“ dodala mluvčí s tím, že předpokládané náklady na opravu dlažby dosahují částky 1,15 milionu korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, silnice, rekonstrukce, náměstí Hrdinů, třída Svobody, uzavírka, uzavírka Olomouc, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rušná silnice v centru Olomouce se na pět týdnů uzavře. Stavbaři opraví propadlou dlažbu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.