Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Na obchvatu Olomouce kamion prorazil betonové hrazení. Nehoda uzavřela směr na Brno

, aktualizováno 18. května 2024, 11:08

Na obchvatu Olomouce v místech, kde silničáři opravují most, nad ránem havaroval kamion. Prorazil betonové hrazení, nehoda uzavřela směr z Ostravy na Brno. Dálnice byla uzavřená celé dopoledne.

"Uzavření dálnice si vyžádala dopravní nehoda kamionu na obchvatu Olomouce. K nehodě došlo ve zúžení, kde probíhá rekonstrukce dálničního mostu. Kamion prorazil betonové hrazení a blokuje jízdní pruhy ve směru na Mohelnici. Je pravděpodobné, že bude dálnice uzavřena delší dobu," potvrdil dnes ráno mluvčí hasičů Josef Koláček.

Hasiči přečerpali z nádrže kamionu naftu a celé místo zabezpečili proti požáru. "Událost se obešla bez zranění," uvedl mluvčí hasičů. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Olomouce.

Nehoda se stala pět minut před třetí hodinou ráno na 271 kilometru dálnice D35 u Olomouce ve směru z Ostravy na Brno.

"Devětapadesátiletý řidič nákladní soupravy před místem zúžení nepřizpůsobil rychlost vozidla, prorazil dopravní značení a betonová svodidla, na kterých zůstal s tahačem zaklíněný. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Policisté odhadli škodu celkem na 1,845 milionu korun. Z toho jeden milion na tahači, 20 tisíc na návěsu a 825 tisíc korun na dopravním značení a svodidlech," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Dálnice byla ve směru z Ostravy na Brno uzavřena. "Řidiči musí dálnici opustit na 272 kilometru, tedy na EXIT Nemilany a dále projet Olomoucí. Dálnice v daném směru může být odhadem uzavřena celé dopoledne, než dojde jednak k vyproštění a odtažení havarované nákladní soupravy a také k opravě dopravního značení a umístění betonových svodidel do původního stavu," upozornil mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky obchvat, nehoda, kamion, uzavření, hasiči, policie, Olomouc, Mohelnice, dálnice, silnice, Josef Koláček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Ficus

Točvolantek vezl rohlíky a srapír rychle, abysme to měli včas, a snad někdo nemyslíte, že se snad nevěnoval řízení, či nejel podle stavu cesty a nákladu? Depaaa....

Sobota, 18. května 2024, 11:50Odpovědět

Na obchvatu Olomouce kamion prorazil betonové hrazení. Nehoda uzavřela směr na Brno  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.