Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Velkoplošné opravy přibrzdí dopravu na Přerovsku a Hranicku, ŘSD zveřejnilo seznam dotčených úseků

Devět úseků silnic první třídy plánuje na konci května a začátku června opravit Ředitelství silnic a dálnic na Přerovsku. Některé údržbové práce budou probíhat za úplné uzavírky, jinde budou motoristé projíždět zúžením či kyvadlově na semafory. Náklady na velkoplošné vysprávky v jižní části Olomouckého kraje překročí částku 13 milionů korun.

První tři z celkem devíti velkoplošných oprav povrchů vozovek začnou v pondělí 27. května v Přerově, Hranicích a také na silnici I/47 mezi Hranicemi a Bělotínem, podle předpokladů potrvají práce na komunikacích prvních tříd pět až sedm dnů. Ve čtvrtek 30. května se stavbaři pustí také do týdenní opravy na rušném tahu mezi Přerovem a Olomoucí, a to v Kokorách.

Soud zamítl další dvě žaloby proti D1 u Přerova. Klíčová stavba běží podle nabitého harmogramu

Hned dvě žaloby ekologické organizace Děti Země proti výstavbě posledního chybějícího úseku D1 u Přerova zamítly senáty ostravského krajského soudu. Námitky dlouhodobých odpůrců budování klíčové liniové stavby se týkaly celkem 42 stavebních...

„Snahou všech zúčastněných stran zůstává co nejméně ovlivňovat provoz, uvedené termíny či dopravní opatření mohou být upraveny vlivem počasí nebo vývojem stavby. Příkladem je odstranění semaforů mimo pracovní dobu anebo v čase provádění činností mimo komunikaci,“ komentoval mluvčí olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

Celkové náklady na letošní opravy nerovností v jižní oblasti Olomouckého kraje dosahují podle Mazala přibližně 13,5 milionu korun. V plánu jsou obdobné zásahy také v dalších oblastech regionu. „Uvedené rekonstrukce patří do tohoto většího balíku jarních oprav na jihu, existuje dále skupina rekonstrukcí pro střed a sever kraje,“ doplnil mluvčí.

Opravy silnic na jihu Olomouckého kraje
1) 27. 5. – 1. 6. 2024: oprava silnice I/55 v Přerově
- oprava ulice Komenského proběhne za úplné uzavírky, obousměrná objízdná trasa povede ulicemi Tovární, Durychova a 9. května.
2) 27. 5. – 3. 6. 2024: oprava silnice I/35 v Hranicích
- oprava Hranické ulice a třídy Československé armády proběhne v rámci zúžení původní komunikace, motoristé projedou po volné části vozovky podle příkazů semaforů nebo v souladu s přechodným dopravním značením.
3) 27. 5. – 1. 6. 2024: oprava silnice I/47 mezi Hranicemi a Bělotínem
- příjezd do Hranic od Bělotína bude zúžen do jednoho ze dvou jízdních pruhů.
4) 29. 5. – 3. 6. 2024: celkem dvě opravy silnice I/47 v Hranicích
- oprava Olomoucké ulice (u benzínové stanice Orlen) směrem z centra proběhne při zúžení do jednoho ze dvou jízdních pruhů
- oprava sjezdu z Bělotínské ulice na třídu 1. máje proběhne za úplné uzavírky, neprůjezdné odbočení nahradí objízdná trasa přes nejbližší okružní křižovatku silnice I/47 (kde bude možné bezpečné otočení a návrat do potřebného směru).
5) 29. 5. – 3. 6. 2024: oprava silnice I/35 v Hustopečích nad Bečvou
- průjezd na úrovni Lesního rybníka bude v případě potřeby stavby zúžen do jednoho pruhu v každém směru (kyvadlový režim kolem semaforů).
6) 30. 5. – 7. 6. 2024: oprava silnice I/55 v Kokorách
- silnice I/55 ze strany od Přerova vedoucí kolem turistické ubytovny ZD Kokory bude opět v případě nutnosti stavby zúžena do jednoho pruhu v každém směru (kyvadlový režim kolem semaforů).
7) 3. 6. – 11. 6. 2024: oprava silnice I/35 Teplice–Černotín
- oprava silnice v úseku Teplice–Černotín nastane za kyvadlového režimu jízdních pruhů, střídavý provoz pohlídají semafory.
8) 3. 6. – 11. 6. 2024: oprava silnice I/35 Černotín – Milotice nad Bečvou
- navazující oprava trasy Černotín – Milotice nad Bečvou proběhne opět během zúžení komunikace do jednoho jízdního pruhu, řízení dopravy dostanou na starost regulovčíci nebo semafory.
Zdroj: ŘSD

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, údržba, silnice, ŘSD, opravy, velkoplošné opravy, uzavírka, omezení, Olomoucký kraj, Přerov, Hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velkoplošné opravy přibrzdí dopravu na Přerovsku a Hranicku, ŘSD zveřejnilo seznam dotčených úseků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.