Počasí dnes22 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Změna předností i parkovacích stání. Fakultní nemocnice Olomouc upravuje dopravní režim

S cílem zpřehlednit pro motoristy situaci v rušném areálu zdravotnického zařízení probíhají ve Fakultní nemocnice Olomouc úpravy dopravního značení. Jednu ze změn by měli řidiči zaznamenat už při vjezdu z Hněvotínské ulice, kde jsou nově jinak uspořádané hlavní a vedlejší komunikace.

Na více místech v areálu olomoucké fakultní nemocnice provádí specializovaná firma úpravy svislého i vodorovného dopravního značení. „Nově jsou řešena parkovací stání, značení zakazující zastavení v exponovaných úsecích a také vyznačení nástupních ploch pro hasičský záchranný sbor dle příslušných norem. Výsledkem bude vedle přehlednější dopravní situace i možnost vymáhání platného stavu ze strany Policie ČR a městské policie,“ zdůvodnil probíhající změny mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

Olomoucký šéf Heneš uvařil pro zaměstnance fakultní nemocnice. V soutěži loni oslnil i Pohlreicha

V zaměstnanecké jídelně Fakultní nemocnice i letos pokračuje projekt, při kterém pro zdravotníky a další pracovníky připravují obědy známé osobnosti gastronomie. S týmem stravovacího provozu se tentokrát pustil do práce úspěšný šéfkuchař Petr...

Na pozoru by se měli mít motoristé už při vjezdu do areálu přes jednu z nejvyužívanějších bran s označením Hněvotínská 1. „Nově mají přednost automobily, které vjíždějí do areálu u budovy bývalé pobočky České pošty u vjezdového automatu a míří ulicí Zdravotníků k pavilonu A, kde sídlí například oddělení urgentního příjmu. Naopak vedlejšími jsou nyní komunikace v ulici Za Nemocnicí a také služební vjezd do areálu nemocnice,“ popsal mluvčí Fritscher s tím, že sanitní vozy se spuštěnou světelnou a zvukovou signalizací mají nadále přednost i při příjezdu z vedlejších silnic.

Dopravní vytíženost areálu je vysoká zejména v dopoledních hodinách, statistiky vyhodnocované s využitím závorového systému jsou proměnlivé v jednotlivých dnech i měsících. „Během standardního měsíce zamíří do areálu nemocnice zhruba tři tisíce aut za den,“ uvedl dříve mluvčí s tím, že ne každé vozidlo zde zůstane zaparkované. Zástupci nemocnice kvůli probíhajícím změnám dopravního řešení nabádají ke zvýšené pozornosti při průjezdu zdravotnickým zařízením a také dodržování nastavených pravidel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, silnice, dopravní režim, dopravní situace, dopravní značení, FN Olomouc, nemocnice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna předností i parkovacích stání. Fakultní nemocnice Olomouc upravuje dopravní režim  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.