Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Sever Olomouckého kraje ovládne od zítřka do neděle cyklistický Závod míru. Řidiči musí počítat s omezeními

Severní část Olomouckého kraje ovládne od zítřka až do neděle tradiční cyklistický Závod míru. Řidiči se musí připravit na komplikace, podnik si vyžádá omezení v dopravě. Pro mladé jezdce je závod důležitým krokem na cestě do některé ze stájí World Tour.

"Přijedou nejlepší mladí cyklisté světa, kvalita bude na nejvyšší úrovni. Jsem si jist, že přivítáme některou z budoucích hvězd světového pelotonu. Připravili jsme náročné tratě včetně stoupání na legendární Dlouhé stráně, celkové nadmořské metry prověří jejich kvalitu. Samozřejmě se těším na výkony českých talentů,“ řekl ředitel závodu Leopold König.

V minulosti v Jeseníkách závodili například Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard či Julian Alaphilippe, kteří aktuálně patří mezi největší cyklistické hvězdy na světě. 

Závod si v příštích čtyřech dnech vyžádá některá omezení v dopravě, motoristé se musí připravit na komplikace. Přehled všech uzavírek lze najít na webu závodu nebo na stránkách IDSOK"Jedeme na tradičních, ale i nových místech. Vážíme si podpory místních, protože nám pomáhají připravit tratě a zajistit absolutně bezpečný závod. Zároveň se zavazujeme, že dopravu omezíme na dobu nezbytně nutnou," slíbil König.

Zítra se jede z Krnova do Opavy, v pátek je na řadě etapa z Uničova do Rýmařova, klíčový den čeká na cyklisty v sobotu, neboť pojedou z Bruntálu na Dlouhé Stráně a na necelých 100 kilometrech nastoupají 2156 výškových metrů. Finále ze Šumperka do Jeseníku bude mít převýšení 2223 metrů. Celkově cyklisté zdolají 468 kilometrů a 7981 výškových metrů.

Na Bouzově se natáčí letošní vánoční pohádka. Tři princezny budou na Štědrý den zachraňovat království

Komedii, napětí i příběh lásky slibuje nová vánoční pohádka České televize s názvem Tři princezny. Příběh v těchto dnech natáčejí filmaři na hradě Bouzov na Olomoucku, diváci ho uvidí letos na Štědrý den. Princezny se budou ucházet o jediného...

Závod míru je součástí Poháru národů, který patří do nejvyšší světové kategorie závodníků do 23 let. Fanoušky čeká bohatý doprovodný program. Ve startovních městech uvidí představení týmů i vlajkový ceremoniál, v cílových městech budou kromě slavnostního vyhlášení na programu také soutěže, kulturní vystoupení či rozhovory se známými osobnostmi.

Program Závodu míru U23 – Grand prix Jeseníky
1. etapa – 30. května (start: 13:00, dojezd: 16:01) Krnov - Opava (123 km/1739 výškových metrů)
2. etapa – 31. května (start: 13:30, dojezd: 16:20) Uničov - Rýmařov (117 km/1 863 výškových metrů)
3. etapa – 1. června (start: 12:00, dojezd: 14:25) Bruntál – Dlouhé Stráně (99 km/2 156 výškových metrů)
4. etapa – 2. června (start: 10:30, dojezd: 13:34) Šumperk – Jeseník (126 km/2 223 metrů)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Tibor Alföldi / Závod míru

Štítky Olomoucký kraj, Závod míru, omezení, uzavírky, doprava, řidič, cyklistický závod, cyklista, Dlouhé Stráně, Leopold König, Jeseníky, Krnov, Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sever Olomouckého kraje ovládne od zítřka do neděle cyklistický Závod míru. Řidiči musí počítat omezeními  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.