Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Klíčovou odbočku z dálnice směrem do Čech v Mohelnici čekají opravy. Na sjezdech je poškozený asfalt

Klíčová odbočka směrem do Čech z dálnice D35 v Mohelnici na Šumpersku se na týden zavře. Na sjezdech totiž popraskal asfalt. Stavební firma bude muset v rámci reklamace udělat opravy. Od neděle asi na týden čekají řidiče objížďka a zdržení.

"Po pravidelné kontrole stavu komunikace a následné dohodě se zhotovitelem proběhne reklamační oprava sjezdů a nájezdů v Mohelnici. Konkrétně se od neděle 2. června těžká technika vrátí na silnici I/35 u Třebovské ulice. Na své náklady stavební firma vymění asfalt na několika místech ve třech navazujících etapách," potvrdil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

První na řadu přijde nájezd na silnici I/35 z dálnice D35 směrem od Zábřehu, druhá etapa zahrnuje nájezd na silnici I/35 z dálnice D35 směrem od Olomouce a nakonec se stavbaři zaměří na odbočení na sjezd ze silnice I/35 k dálnici D35 směrem od Prahy do Olomouce. "Práce potrvají zhruba týden," dodal Mazal.

Řidiči musí počítat s objížďkou a zdržením. Během první etapy provoz povede dále po dálnici D35 k EXITu 235 Mohelnice-jih, kde se řidiči bezpečně otočí a dojedou zpět k požadovanému cíli. Druhá etapa rozdělí dálnici D35 tak, aby byl zajištěný průjezdu motoristů do všech potřebných směrů bez nutnosti objízdných tras. Jízda od Olomouce na Prahu bude řešena levým odbočením z D35. Třetí etapa znamená nejmenší dopravní změny, vozidla pojedou těsně kolem probíhající opravy hned k vedlejšímu odbočení na Olomouc. 

ŘSD získalo další pozemky pro D35 u Mohelnice, dostavba klíčového úseku počítá s nový termínem

Takřka tři čtvrtě miliardy vynaložil český stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic na výkup pozemků potřebných pro stavbu nového úseku D35 Mohelnice – Staré Město. Podle zástupců ŘSD majetkoprávní příprava postupuje rychle, u termínu...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, objížďka, zdržení, reklamace, Mohelnice, silnice, doprava, ŘSD, dálnice D35, okres Šumperk, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klíčovou odbočku z dálnice směrem do Čech v Mohelnici čekají opravy. Na sjezdech je poškozený asfalt  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.