Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Oprava silnice v Kozlovicích zkomplikuje dopravu. Potrvá skoro čtyři měsíce

Už zítra začne rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské části Kozlovice. Do konce října budou dělníci pracovat na silnici II/434, která vede přes celou obec. Oprava bude komplikovat dopravu, zavedeny budou objízdné trasy.

„Stavba se dotkne nejen stávající vozovky, která je ve velmi špatném stavu, ale i vjezdů a chodníků,“ vysvětlil plány stavby náměstek přerovského primátora pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO). Obyvatelé Kozlovic se tak podle města mají připravit na dopravní komplikace a hluk. Oprava chodníků totiž zasáhne až k rodinným domům. "Ale vzhledem k tomu, že na tuto rekonstrukci čekají občané naší místní části nekolik let, očekáváme toleranci, která ve výsledku přinese lidem z Kozlovic novou a kvalitní infrastrukturu," doplnil náměstek primátora Vladimír Lichnovský (ANO).

Oprava začne během zítřejšího dne a trvat by měla až do konce října. Rozdělena bude do tří etap. Každá z nich rozdílně ovlivní dopravu v obci. 

Tři etapy rekonstrukce 

1. etapa: 3.6.-31.7., uzavírka ulice Grymovská, v úseku od křižovatky s ulicí Na Zábraní po křižovatku s ulicí Tučínská

2. etapa: 15.7.-9.9., uzavírka ulice Grymovská, v úseku od křižovatky s ulicí Tučínská po křižovatku s ulicí Na Vrbovcích

3. etapa: 26.srpna-do ukončení stavby, uzavírka ulice Grymovská, v úseku od křižovatky s ulicí Na Vrbovcích po konec obce ve směru na Grymov

Řidiči budou muset během léta vaužívat objízdnou trasu. "Ta povede po silnici III/43413 do obce Grymov přes Prosenice, dál pak řidiči pojedou ulicemi Polní, Tržní, Velké Novosady, Komenského a po třídě 17. listopadu - a to obousměrně." dodala v tiskové zprávě Iva Ratiborská z přerovského magistrátu.

Oprava ulice ovlicní i hromadnou dopravu. První dvě etapy se dotknou linek 101 a 111. V obou případech pojedou autobusy po objízdné trase ulicemi Grymovská - Na Zábraní a Tučínská. Během první etapy vznikne náhradní zastávka na ulici Tučínská, která nahradí zrušenou zastávku Kozlovice, náves. Během druhé části oprav bude dočasně zrušena zastávka Kozlovice, u pomníku. 

Silná bouřka a liják potrápily Hranice a okolí. Voda se dostala i na dálnici D1 a vyplavila několik sklepů

Silná bouřka a prudký déšť komplikují provoz na dálnici D1 poblíž Hranic na Přerovsku. Voda se dostala na silnici, hasiči museli použít pytle s pískem a celé místo ohradit. Zasahovali také přímo v Hranicích, kde se voda dostala do sklepů.

Linky příměstských autobusů budou během první etapy využívat stejnou objízdnou trasu a Kozlovice, tak budou příměstskými autobusy plně oblouženy. Během dalších dvou etap ale budou autobusy jezdit už mimo Kozlovice. 

Celá oprava vyjde dohromady na 26 milionů a 148 tisíc korun. Více než 7,5 miliony přispěje město Přerov, zbytek zaplatí Správa silnic Olomouckého kraje.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Kozlovice, Přerov, oprava, rekonstrukce, silnice, objížďka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava silnice v Kozlovicích zkomplikuje dopravu. Potrvá skoro čtyři měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.