Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Řidiči pozor. Dnes startují opravy frekventované křižovatky na průtahu Olomoucí, potrvají tři měsíce

Dnes startují opravy jedné z nejvytíženějších křižovatek v Olomouci v ulici Velkomoravská. Práce se dotknou křížení s ulicí Schweitzerovou u prodejny Lidl, řidiči se musí připravit na komplikace v dopravě. Opravy a omezení potrvají přibližně tři měsíce.

V rámci rozsáhlé přestavby křižovatky ulic Velkomoravská a Schweitzerova proběhne také rekonstrukce autobusových zastávek a obnova veřejného osvětlení a povrchu vozovky v ulici Schweitzerova až po křižovatku s ulicí Zikova.

"Nově bude zřízena vzájemná obousměrná koordinace sedmi světelných křižovatek v ulici Foerstrova až Velkomoravská. Součástí nového světelného signalizačního zařízení bude také kamerový systém, rekonstrukcí projde i veřejné osvětlení, a to včetně výměny hlavního rozvaděče. Upraví se také naváděcí prvky pro nevidomé," uvedla mluvčí olomoucké radnice Jana Doležalová.

Frekventovaný průtah městem by měl s omezeními zůstat průjezdný takřka po celou dobu stavby. "Průjezd Velkomoravskou zůstane zachovaný s výjimkou druhé poloviny srpna, kdy chce ŘSD provádět opravu stejným způsobem jako vloni na Foerstrově, tedy s celkovou uzavírkou. Úplná uzavírka po celou dobu stavby se pak týká opravy Schweitzerovy ulice," uvedla náměstkyně primátora pro dopravu Miroslava Ferancová (ANO).

Přestavba křižovatky vyjde na 26 milionů korun, téměř 12,7 milionu je dotace. Stavební ruch se dotkne také 400 metrů Schweitzerovy ulice, kde kromě vozovky projde rekonstrukcí dvojice zastávek. Opravy vyjdou na 12 milionů korun, dalších devět milionů si vyžádá obnova veřejného osvětlení. "Od 3. do 30. června budou stavební práce probíhat za úplné uzavírky mimo autobusů MHD. Následně v termínu od 1. července do 26. srpna už bude uzavírka platit i pro MHD. Aktuální jízdní řády zveřejní dopravní podnik na webových stránkách a informace budou vyvěšeny i na dotčených autobusových zastávkách,“ doplnila mluvčí radnice Doležalová.

VIDEO: Řidička kamionu i přes zákaz pomalu předjížděla auta na dálnici. Blokovala provoz u Bělotína

Přímo před autem dopravních policistů na dálnici u Bělotína na Přerovsku začala osmadvacetiletá řidička kamionu v zákazu předjíždět další nákladní vozy. Kvůli naprosto nedostatečné rychlosti zpomalila dálnici. Řidička hned na místě dostala pokutu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky oprava, křižovatka, průtah, komplikace, doprava, Olomouc, rekonstrukce, veřejné osvětlení, přestavba, autobusová zastávka, MHD, Ředitelství silnic a dálnic, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor. Dnes startují opravy frekventované křižovatky na průtahu Olomoucí, potrvají tři měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.