Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

VIDEO: Policejní Ferrari v akci na Červenohorském sedle: motorkáři maskovali SPZ, závodník chtěl ujet přes les

Příznivé počasí uplynulého víkendu přilákalo na klikatý úsek silnice I. třídy přes Červenohorské sedlo na pomezí Šumperska a Jesenicka celou řadu příznivců motorismu, na dodržování pravidel si posvítili při dopravně-bezpečnostní akci policisté. V serpentinách úřadoval i policejní vůz Ferrari 458 Italia, strážci zákona zkontrolovali přes 400 vozidel, čtvrtina šoférů se dopustila různě závažných přestupků.

Závodníky má na Červenohorském sedle zkrotit soustava radarů. Kde budou měřené úseky?

Soustava hned čtyř sektorů s úsekovým měřením rychlosti by měla zklidnit rychlé řidiče a motorkáře na klikaté silnici I. třídy přes Červenohorské sedlo na pomezí Šumperska a Jesenicka. Ředitelství silnic a dálnic má připravený projekt a směřuje k...

K jesenickým policistům se pro víkendovou akci připojili také kolegové ze Speciálního dohledu Čechy se služebními vozy BMW a Ferrari. Na Červenohorské sedlo vyrazili v sobotu a v neděli motorkáři i majitelé luxusních a rychlých aut, kteří se chtěli projet přes zrekonstruovanou horskou silnici plnou zatáček. Policie se zaměřila na způsob jízdy řidičů a také technický stav jejich vozidel. „Během soboty a neděle policejní hlídky zastavily a zkontrolovaly přes 400 vozidel. Každý čtvrtý řidič pak odjížděl s pokutovým bločkem v kapse. Celkem 92 řidičů zaplatilo na místě pokuty ve výši 95 400 korun. V dalších deseti případech byly přestupky tak závažné, že musely být oznámeny příslušnému správnímu orgánu. Pokud se závažnějších přestupků dopustili cizinci, policisté jim uložili kauce v celkové výši 45 tisíc korun. Větší části zjištěných přestupků se dopustili řidiči motocyklů, a to v 72 případech. Nejčastějším prohřeškem byl špatný technický stav a rychlost,“ shrnula policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Ta upozornila, že se policistům opět potvrdila zkušenost s motorkáři, kteří se často snaží překrýt registrační značku svého stroje, aby nemohli být identifikováni. „Už jsme se setkali s dámskými kalhotkami umístěnými na poznávací značce nebo přelepenými číslicemi. Tento víkend tomu nebylo jinak – ohnuté držáky, značky zapasované v zadním blatníku, šrouby v číslech a písmenech a podobně,“ vyjmenovala policistka.

Při kontrolním měření limit 90 kilometrů v hodině ale překročil v tomto úseku o největší hodnotu řidič osobního auta Cupra. „Jel rychlostí 152 km/h. Jakmile si všiml, že byl policisty naměřen, snažil se ujet nejbližší lesní cestou. To mu však nebylo platné. Policisté muži zadrželi jeho řidičský průkaz a jeho přestupek oznámili správnímu orgánu, kde mu hrozí pokuta až 25 tisíc korun a zákaz řízení na 6 až 18 měsíců,“ uzavřela mluvčí Neubauerová.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, silnice, Červenohorské sedlo, radary, měření rychlosti, policejní Ferrari, policie ČR, Jeseníky, Šumperk, Kouty nad Desnou, motorkáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Swewsa11

Výborná práce! Nevadí mi 100km/h, nevadí mi ani 110. Ale 152 už je příliš na takovou silnici. A motorkáři, kteří si jedou jen zajezdit na klikaté silnice (ať už ČHS, Hořice, Dubou..) mi taky pijou krev. Jedou to 10x tam a zpátky, zhušťují dopravu zrovna v prostoru, kde se to nehodí a navíc často chodí na limit - svůj i stroje.

Pondělí, 10. června 2024, 21:51Odpovědět

VIDEO: Policejní Ferrari v akci na Červenohorském sedle: motorkáři maskovali SPZ, závodník chtěl ujet přes les  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.