Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Průjezd Litovlí přibrzdí oprava poničeného rondelu. Následně kraj plánuje opravit silnici u cukrovaru

Opravu dvou výrazně poškozených úseků v Litovli připravuje na následující měsíce Správa silnic Olomouckého kraje. Nejprve se krajská organizace pustí do předláždění a opravy povrchu kruhového objezdu u Modré hvězdy na průtahu městem, poté je v plánu také rekonstrukce rozbité silnice u litovelského cukrovaru.

Oprava kruhového objezdu u hostince Modrá hvězda, přes který směřují motoristé například do Uničova, do Šternberku či dalších okolních obcí začne od pondělí 17. června a termín dokončení je stanovený na polovinu července. „Opravu kruhového objezdu u Modré hvězdy si zajišťuje Správa silnic Olomouckého kraje svými pracovníky a to v rámci běžné údržby komunikací. Oprava spočívá v rozebrání části prstence okružní křižovatky tvořeného žulovou kostkou a následné výměně podkladních vrstev postižených míst. Současně dojde i k lokální opravě povrchu komunikace frézováním a pokládce obrusné vrstvy asfaltového povrchu,“ přiblížila plánovaný rozsah prací mluvčí Olomouckého kraje Alena Minxová.

Vytížený rondel vykazuje řadu defektů, na silnici jsou patrné prohlubně a zvlnění. „Na kraj a Správu silnic Olomouckého kraje jsme kvůli tomuto místu apelovali delší dobu, je tam vypadaná dlažba, divím se, že se tam ještě něco nestalo. Jsem rád, že SSOK jde do opravy. Nicméně nejde tedy o přestavbu, která by možná byla také potřeba,“ říká starosta Litovle Viktor Kohout (SNK).

Olomoucký kraj reklamuje silnice ošizené v kauze Autostráda. Klobouk dolů, řekl k přístupu jedné z firem hejtman

Prvotní jednání o reklamacích nekvalitně zrekonstruovaných silnic v souvislosti s kauzou Autostráda absolvovali zástupci Olomouckého kraje a dodavatelských firem. Hejtmanství chce nechat předělat čtyři ze šesti úseků, u kterých odborná...

Myšlenky na rozsáhlejší rekonstrukci podle něj limitují nejen vysoké finanční nároky takové stavby. „Kruhový objezd by si zasloužil novou podobu. Přál bych si, aby byl širší. Denně tudy projíždí kamiony do potravinářské zóny v místní části Tři Dvory. Ovšem otázkou jsou majetkoprávní záležitosti. Ale jsem šťastný za aktuální opravu, současná situace je katastrofální,“ podotkl starosta.

Frekventovaný bod ve městě na Olomoucku čeká během období stavebních prací částečná uzavírka. „Objízdná trasa není stanovena, obousměrný provoz bude veden po volné polovině okružní křižovatky a bude řízen světelným signalizačním zařízením,“ doplnila k opravě za přibližně 400 tisíc korun mluvčí hejtmanství.

Po dokončení kruhového objezdu by se měla rozběhnout oprava v Litovli další oprava krajské komunikace a to v ulici Loštická u cukrovaru. I u silnice III/4498 je v tomto úseku znatelné výrazné poškození. Kraj bude nyní hledat zhotovitele, který úpravy v předpokládané hodnotě tři miliony korun provede. „V současné době zadáváme výzvu k podání nabídek ve výběrovém řízení na veřejnou zakázku. Termín ukončení je projednán s Litovelskou cukrovarnou tak, aby neohrozil cukrovarnickou kampaň, která by měla začít podle sdělení ředitele společnosti 4. září 2024,“ komentovala mluvčí Minxová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, investice, oprava, Litovel, silnice, Správa silnic Olomouckého kraje, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průjezd Litovlí přibrzdí oprava poničeného rondelu. Následně kraj plánuje opravit silnici u cukrovaru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.