Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Olomouc v sobotu opět ovládne půlmaraton. Město čekají rozsáhlé uzavírky a změny v MHD

Hlavní závod letošního Mattoni Půlmaratonu Olomouc odstartuje v sobotu v 19 hodin. Trasa zůstává stejná jako v minulých letech, organizátoři očekávají účast více než osmi tisíc běžců. Město čekají uzavírky některých ulic i změny ve veřejné dopravě.

Letošní půlmaraton nabídne nové závody na kratší vzdálenosti a další novinky, hlavní závod odstartuje v sobotu 15. června v 19 hodin. Zúčastní se ho zhruba šest tisíc běžců, dalších šest set běžců absolvuje novou pětikilometrovou trať a velkému zájmu se těší i rodinný běh. Celkově by se tak mělo o víkendu v Olomouci ukázat přes osm tisíc běžců.

"Po krizových letech se lidé zase konečně vrací ke sportu a nechtějí si nechat ujít tak velký běžecký festival,“ raduje se primátor Olomouce Miroslav Žbánek (ANO).

Informační linka
sobota od 7:00 do 22:30 
800 165 102

Kromě tradičního půlmaratonu organizátoři přidali závod s kratší vzdáleností, Šantovka run pět kilometrů. Pro rodiče s dětmi je připravená DM rodinná míle a pro nejmenší děti závod DM bambini run. 

Festival si vyžádá uzavírky, jejich přehled je na webu. Závod doprovázejí také nezbytná dopravní omezení, jejich přehled je na stránkách Dopravního podniku. V době půlmaratonu dojde na vybraných linkách MHD k zastavení provozu nebo změně trasy a pro cestující budou zavedeny náhradní spoje.

V pohotovosti bude policie, která bude dohlížet na dopravu, veřejný pořádek a klidný průběh akce. "S konáním závodu se pojí značná dopravní omezení, jako jsou uzavírky a nedostatečná kapacita parkovacích míst. Řidičům doporučujeme, aby do centra pokud možno vůbec nevjížděli, řídili se dopravním značením a využívali parkovacích míst na okraji Olomouce," uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Romové z celé Moravy zamíří na Svatý Kopeček u Olomouce, v sobotu se koná tradiční pouť

Dějištěm tradičního setkání romské komunity se v sobotu stane Svatý Kopeček u Olomouce, kam zamíří stovky poutníků z Moravy, Čech i ze Slovenska. Romská pouť se koná letos už po šestadvacáté, slavnostní mše v bazilice Navštívení Panny Marie se...

Na startu půlmaratonu se představí známí evropští běžci, Němec Sebastian Hendel, vítěz loňského půlmaratonu v Olomouci. V ženské kategorii bude favoritkou ukrajinská běžkyně Maryna Nemchenková, která na začátku června udělala nový ženský rekord na půlmaratonu v Českých Budějovicích. "Občerstvovací stanice jsou na trase vždy po dvou a půl kilometrech a navíc máme připraveno deset kropících míst," ubezpečil marketingový ředitel RunCzech Jiří Nečásek.

Veškeré podrobnosti o závodě jsou na webu RunCzech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto RunCzech

Štítky půlmaraton, RunCzech, běh, závod, uzavírky, omezení, MHD, Olomouc, městská hromadná doprava, RunCzech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

ZNEUŽITI sportu k Čechizaci !!! žádné RunCzech, ALE RunMORAVIA !!!

Sobota, 15. června 2024, 12:07Odpovědět

Olomouc v sobotu opět ovládne půlmaraton. Město čekají rozsáhlé uzavírky a změny v MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.