Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Řidič s téměř třemi promile vjel na Přerovsku na chodník. Policie mu zabavila mercedes

O svůj automobil přišel třiapadesátiletý muž z Přerovska, který opakovaně řídil notně opilý. Naposledy ho policisté přistihli v Dolním Újezdě na Přerovsku, kde nezvládl zatáčku a s autem vjel na chodník. Mercedes Benz mu policisté zabavili do doby, než rozhodne soud.

Třiapadesátiletý muž sedl za volant Mercedesu Benz včera odpoledne a při projíždění obcí Dolní Újezd na Přerovsku nezvládl řízení. V křižovatce u kostela chtěl zatočit směrem k obci Veselíčko, ale jel rovně a najel na protilehlý chodník, kde se auto zastavilo.

"Po provedených dechových zkouškách bylo jasné, co mělo zřejmě zásadní vliv na nekoordinovanou jízdu řidiče. Obě hodnoty byly pozitivní s hladinami alkoholu v dechu 2,63 a 2,78 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, ale odběr bio materiálu v nemocnici odmítl," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Řidičský průkaz muž neměl, protože mu byl koncem května pro stejné protiprávní jednání zadržen. "Vzhledem k tomu, že se jeho nebezpečné jednání opakovalo, a s ohledem na ochranu veřejného zájmu byl vyzván k vydání svého vozidla. Vozidlo bylo podle zákonných ustanovení zajištěno a převezeno na záchytné parkoviště, kde bude umístěno do rozhodnutí soudu," potvrdila mluvčí policie.

Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení od vlivem návykové látky a celý případ bude policie vyšetřovat ve zkrácené přípravné řízení. Muži hrozí vězení, vysoká pokuta a zákaz řízení.

VIDEO: Divák po zápase kopl ležícího fotbalistu do hlavy. Násilí na Šumpersku vyšetřuje policie

Násilný incident po fotbalovém utkání okresního přeboru na Šumpersku vyšetřuje policie. Po zápase mezi domácím Sokolem Jestřebí a Tatranem Písařov došlo k potyčce mezi diváky, při které jeden z hostujících příznivců kopl ležícího fotbalistu z...

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky řidič, alkohol, promile, zabavení, vůz, policie, okres Přerov, Mercedes-Benz, chodník, Dolní Újezd, Veselíčko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič s téměř třemi promile vjel na Přerovsku na chodník. Policie mu zabavila mercedes  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.