Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Mladík v BMW si na dálnici u Nákla pozdě všiml pracovní skupiny s traktory. Škoda se blíží půl milionu korun

Hrozivě vypadající nehoda omezila tento týden provoz na dálnici D35 poblíž Litovle na Olomoucku. Mladý řidič vozu BMW si až příliš pozdě všiml silničářů provádějících letní údržbu krajnice vozovky a naboural přívěsného vozíku s dopravním značením. Při kolizi vznikla škoda blížící se půl milionu korun, nebezpečná situace se obešla bez zranění osob.

Na dálnici u Křelova pozor. Výkopy pro plynovod omezí až do konce července dopravu směrem do Olomouce

Stavba poslední části obchvatu Olomouce zkomplikuje až do konce července provoz na dálnici směrem na Mohelnici u Křelova. Silničáři musí vykopat jámy pro napojení plynovodu. Definitivně se řidičů uleví v roce 2026, kdy bude západní obchvat hotový.

 

Policisté a další složky integrovaného záchranného systému mířili ve čtvrtek o půl deváté ráno k dopravní nehodě dvou vozidel na 255. kilometru dálnice D35 ve směru od Olomouce na Mohelnici. Ke střetu došlo na úrovni obce Náklo. „Podle zjištěných informací šestadvacetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména hustotě provozu, svým schopnostem a dovednostem. Včas nestihl zareagovat na situaci před sebou, kde se nacházely označené traktory sekající trávu v pravém příkopu. Strhl řízení vozidla BMW vlevo, přičemž pravým bokem vozidla narazil do levého zadního boku přípojného vozidla. Tím se dostal do smyku a s vozidlem se převrátil na bok. Vozidlo se následně převrátilo zpět na kola a zůstalo stát přes oba jízdní pruhy,“ vylíčila policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Při nehodě nedošlo ke zranění osob. „Dechovou zkouškou byla vyloučena přítomnost alkoholu. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 445 tisíc korun. Dopravní nehoda zůstává v šetření policie,“ podotkla mluvčí Skoupilová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, dopravní nehoda, nehoda D35, dálnice, Olomouc, Náklo, Litovel, Mohelnice, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Černěk

Mladíkovi je 16, proboha, ne 26.

Dnes, 19:32Odpovědět

Mladík v BMW si na dálnici u Nákla pozdě všiml pracovní skupiny s traktory. Škoda se blíží půl milionu korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.