Počasí dnes28 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 1. srpna 2024  |  Svátek má Oskar
Bez reklam

V Litovli začala dlouho očekávaná stavba důležité cyklostezky na průtahu městem. Zvýší bezpečnost

V Litovli na Olomoucku dnes začala dlouho očekávaná stavba důležité cyklostezky na průtahu městem. Po trase z Olomouce směrem na Uničov denně projede až deset tisíc aut, stezka by měla zásadně zvýšit bezpečnost. Přijde na téměř třicet milionů korun.

"Je to velmi důležitá a dlouho odkládaná stavba, kterou děláme hlavně kvůli zvýšení bezpečnosti cyklistů a chodců. V současné době projede směrem na Uničov a Šternberk až deset tisíc aut denně. Několikrát jsme stavbu museli odkládat, například kvůli rekonstrukci silnice Olomouckým krajem," vysvětluje starosta Litovle Viktor Kohout (SNK).

Podle něho jde o náročnou stavbu, smíšená stezka má téměř dva kilometry a přijde skoro na 30 milionů korun. Část peněz se Litovel bude snažit získat jako dotaci z EU. Stezka začíná na kraji Litovle na výpadovce na Olomouc a pokračuje průtahem až za autobusové nádraží ve směru na Uničov a Šternberk. Starosta nepředpokládá zásadní dopravní komplikace, ale upozorňuje, že zejména ve špičce zdržení nemůže vyloučit. Cyklostezka by měla být hotová příští rok na jaře.

Město by v budoucnu chtělo dokončit také poslední úsek na průtahu Litovlí ke kruhové křižovatce, odkud už pokračuje cyklostezka přes Uničov prakticky až do Šternberka. "Zatím teprve řešíme, jakým způsobem to propojit a dodělat. Je tam most a úzký prostor, zatím to nemáme vymyšlené. Nicméně lidé se na další cyklostezku bezpečně dostanou přes centrum, pokud se chtějí vyhnout dopravě," ubezpečil starosta.

Náprava ošizených oprav z korupční kauzy Autostráda už nebude tak dlouhá, ubezpečuje starosta Litovle

Náprava ošizených oprav v Litovli z korupční kauzy Autostráda už nebude tak dlouhá, jako když se původní rekonstrukce dělala. Práce na dlouhou dobu zablokovaly dopravu ve městě, řidiči se museli potýkat s uzavírkami a omezeními. Podle starosty by...

Stavba stezky pro pěší a cyklisty podél silnice II/449, která oficiálně začíná dnes, bude probíhat v několika etapách, které si vyžádají přechodná dopravní omezení vždy maximálně na polovině vozovky. Dotkne se ulic Palackého, Dukelská a Olomoucká.

Stavba se zároveň dotkne autobusové zastávky Litovel, Palackého, která bude přemístěna. Bližší informace včetně popisu změn autobusové dopravy v průběhu jednotlivých etap jsou na webu.

Ohodnoť článek

Foto Google Maps

Štítky Litovel, cyklostezka, stavba, průtah, bezpečnost, Olomoucký kraj, Šternberk, cyklista, Uničov, silnice, Olomouc, město, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Litovli začala dlouho očekávaná stavba důležité cyklostezky na průtahu městem. Zvýší bezpečnost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.