Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

Dálnice D1 byla u Němčic nad Hanou uzavřená. Kamion narazil do svodidel a z nádrží vytekla nafta

, aktualizováno před 2 hodinami

Dálnice D1 u Němčic nad Hanou na Prostějovsku byla v obou směrech uzavřená. Z nádrží kamionu, který narazil do svodidel, vytekla nafta a v délce téměř sto metrů znečistila silnici. Otevření dálnice se záchranným složkám podařilo kolem druhé hodinou odpoledne.

"Na dálnice D1 na kilometru 244 u Mořic ve směru na Kroměříž kamion narazil do svodidel a prorazil obě palivové nádrže. Došlo k znečištění obou jízdních a odstavného pruhu v délce až 100 metrů. Uniklé pohonné hmoty jsme zasypali sorbentem a provedli jsme přečerpání zbylé nafty," potvrdil kolem poledne mluvčí hasičů Josef Koláček.

Hasiči nádrže ucpali pomocí havarijního tmelu a nyní provádí úklid dálnice. "Životní prostředí nebylo ohroženo Výhled uzavření je na kolem dvou hodin. Nehoda se obešla bez zranění," dodal mluvčí hasičů. Na místě zasahovaly profesionální  jednotky z Přerova a Kojetína.

Policie upozorňila, že na místě se tvoří kolony, doprava byla odkloněna na exitu 244. Znovuotevření dálnice policie předpokládala kolem třetí hodiny odpoledne. Nakonec se otevření dálnice urychlylo o hodinu.

Nelegálně tábořili v lomu a navíc kradli dřevo. Policisté si posvítili na partičku mladých výtečníků u Výklek

Na partičku mladých lidí, kteří nelegálně tábořili v lomu Výkleky na Přerovsku a navíc poblíž kradli dřevo na oheň, si posvítili policisté. Ty zavolal svědek, který mládež při krádeži přistihl. Stan museli sbalit, dřevo vrátit, lom opustit a...

Ohodnoť článek

Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky D1, uzavření, havárie, kamion, nádrž, nafta, Němčice nad Hanou, hasiči, okres Prostějov, Kroměříž, Josef Koláček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D1 byla u Němčic nad Hanou uzavřená. Kamion narazil do svodidel a z nádrží vytekla nafta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.