Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Pondělí 12. srpna 2024  |  Svátek má Klára
Bez reklam

Opravy zkomplikují dopravu na hlavních silnicích směrem na Opavu a do Jeseníků. Dají se čekat kolony

Řidiče v Olomouckém kraji čekají nepříjemná omezení. Opravy zkomplikují dopravu na hlavních silnicích směrem na Opavu a do Jeseníků. Omezení budou u Štarnova, ve Šternberku a v Hanušovicích, silničáři upozorňují, že se dají čekat kolony.

U Štarnova na Olomoucku bude doprava omezena ode dneška do 18. srpna, s komplikacemi v Jívovské ulici přímo ve Šternberku musejí řidiči počítat od 14. do 17. srpna. Doprava bude na frekventovaném tahu na Opavu vedena kyvadlově.

"Velkoplošné výměny poškozeného asfaltu proběhnou na několika místech páteřní komunikace snášející neustálou zátěž osobních vozidel i kamionů. Při posledním sčítání v roce 2020 dosahovala frekvence provozu ve Šternberku přes 17 tisíc vozidel všech velikostí denně," uvedl Miroslav Mazal z olomouckého pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Vady na vozovce potvrdil podle Mazala nezávislý diagnostický průzkum. "Včasný zásah prodlouží životnost silnice," sdělil. Na obou úsecích bude po dobu oprav obousměrný provoz po neopravované části vozovky, kyvadlový režim pohlídají semafory nebo regulovčíci s vysílačkami. Silničáři se podle Mazala budou snažit práce urychlit, zároveň upozorňují, že mohou vznikat kolony.

O půl roku dřív. Kolony na obchvatu Olomouce zmizí již na konci listopadu příštího roku

Silničáři přišli o víkendu s výbornou zprávou pro motoristy. Poslední část západního obchvatu Olomouce mezi Křelovem a Slavonínem bude hotová o půl roku dřív, tím pádem zmizí otravné kolony u hypermarketu Globus. Obchvat bude hotový na konci...

Komplikace čekají na řidiče také na dalším páteřním tahu do Jeseníků v Hanušovicích na Šumpersku. Ve městě, které opravuje průtah, bude ode dneška na dva týdny úplně uzavřena klíčová křižovatka směrem na Staré Město a dál do Čech a do Jeseníků a do Olomouce.

"Opravy již byly nutné, je to pro nás obrovská komplikace, ale musíme to nějak vydržet. Jde jen dva týdny a uzavírka je naplánovaná tak, aby nezasáhla do školního roku, kdy je provoz největší," povzdychl si starosta Hanušovic Marek Kostka (Generace Y).   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky opravy, omezení, komplikace, uzavírky, silnice, Jeseníky, doprava, Opava, dálková silnice, Olomoucký kraj, Šternberk, Hanušovice, Štarnov, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy zkomplikují dopravu na hlavních silnicích směrem na Opavu a do Jeseníků. Dají se čekat kolony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.