Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Pátek 16. srpna 2024  |  Svátek má Jáchym
Bez reklam

Začíná dvoutýdenní uzavírka rušného silničního tahu v Olomouci. Objízdná trasa vede po dálnici

Přibližně kilometr a půl dlouhý úsek páteřní silnice ve Velkomoravské ulici v Olomouci čeká ve druhé polovině srpna výměna povrchu vozovky. Frézování poškozené vrstvy se rozběhne od soboty 17. srpna, oprava proběhne za obousměrné uzavírky frekventované komunikace od mimoúrovňové křižovatky u Hotelového domu až ke křižovatce s ulicí Švýcarské nábřeží poblíž Šantovky. Řidiči budou muset zamířit na objízdné trasy, jednou z nich bude i dálniční obchvat města. Autobusy veřejné dopravy projedou volnými částmi stavebního úseku.

Na Velkomoravské přes zúžení. Úřady upravily provoz u nebezpečného přechodu v Olomouci

Pozitivní zpráva pro chodce, méně příznivá pro řidiče. Na frekventované dopravní tepně ve Velkomoravské ulici v Olomouci došlo v závěru týdne k další změně řešení provozu poblíž prodejny Lidl, kde probíhá modernizace křižovatky. U provizorního...

Od soboty 17. srpna bude na dva týdny neprůjezdná jedna z nejvytíženějších silnic v Olomouckém kraji – část komunikace I/35 ve Velkomoravské ulici v Olomouci. Místem projíždí podle sčítání dopravy okolo 40 tisíc vozidel denně. V závěru letních prázdnin ale bude čtyřproudový tah uzavřený kvůli velkoplošnému asfaltování. Plánovaná výměna povrchu vozovky naváže na loni opravený úsek Albertova-Foerstrova-Pražská. Práce ale budou menšího rozsahu, a omezení tak potrvají kratší dobu. Firma se zaměří na část I/35 od křížení ulic Albertova a Brněnská po odbočení na ulici Švýcarské nábřeží, která vede k obchodní galerii Šantovka.

„Rekonstrukce prodlouží celkovou životnost mimořádně důležité dopravní trasy, nutnost nového koberce vzešla z nezávislého hodnocení stavu komunikace. Termín prací 17. 8. až 1. 9. 2024 odpovídá koordinaci s ostatními akcemi ve městě, během oprav bude Velkomoravská ulice obousměrně uzavřena. Zhotovitel dojednal objízdné trasy vedené po dálnici D35,“ sdělil mluvčí olomouckého pracoviště ŘSD Miroslav Mazal, které má tento úsek silnice I. třídy ve své správě a je investorem rekonstrukce.

Uzavírka se dotkne také devíti linek autobusů městské hromadné dopravy, místem vedou i trasy dvanácti linek autobusů veřejné dopravy. Podle webu IDSOK je kvůli změnám či objízdným trasám potřeba počítat se zpožděním přibližně pět minut. Mluvčí Dopravního podniku města Olomouc Anna Sýkorová doplnila, že v od středy 21. srpna bude probíhat také oprava zastávky Hotelový dům, která tak bude do 28. srpna přesunuta k přenosnému označníku vzdálenému zhruba 70 metrů. Krátkodobá úprava čeká na začátku příštího týdne polohu zastávky Zenit ve směru Velkomoravská.

Informace ke změnám ve veřejné dopravě
DPMO
IDSOK

Samotná oprava povrchu bude podle DPMO prováděna po částech a vozidla hromadné dopravy tak budou moct projíždět po částech, kde podle plánu nebudou probíhat práce či další procesy. Podle webu dopravního podniku by se měli stavbaři nejprve zaměřit na úsek od Hotelového domu po křižovatku Velkomoravské ulice s Rooseveltovou. Následovat pak bude zbývající část po Švýcarské nábřeží.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, uzavírka, uzavírka Velkomoravská, oprava, rekonstrukce, Olomouc, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná dvoutýdenní uzavírka rušného silničního tahu v Olomouci. Objízdná trasa vede po dálnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.