Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 19. srpna 2024  |  Svátek má Ludvík
Bez reklam

Mladík, kterého na Přerovsku vyprošťovali z auta hasiči, měl skoro tři promile. Hrozí mu vězení

Dvaadvacetiletý mladík, kterého v neděli ráno na Přerovsku museli po havárii z auta vyprošťovat hasiči, měl tři promile alkoholu v krvi. Vel do příkopu, auto se vymrštilo do vzduchu a několikrát se převrátilo přes střechu. Nyní mu hrozí tři roky vězení, vysoká pokuta a zákaz řízení. Škoda je 300 tisíc korun.

Nehoda se stala v neděli ráno před třetí hodinou ranní poblíž obce Stará Ves na Přerovsku. "Mladý dvaadvacetiletý řidič jel ve vozidle Škoda Octavia od zmíněné obce směrem na Říkovice. Jízdu nezvládl, vyjel vpravo mimo komunikaci, následně vjel do příkopu, kde se auto po nárazu vymrštilo do vzduchu a několikrát se převrátilo přes střechu. Nakonec zůstalo stát na poli v pozici na boku," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Mladého řidiče museli z vozidla vyprostit hasiči, použili speciální bateriové vyprošťovací zařízení. Tři sady hydraulických vyprošťovacích prostředků získal hasičský sbor na začátku letošního roku, nová technologie využívající akumulátory je praktičtější pro nasazení například ve složitém terénu.

Opilého mladíka poté ošetřili zdravotníci a převezli ho do nemocnice na vyšetření. Nikdo jiný s ním naštěstí ve vozidle necestoval. "Provedenou dechovou zkouškou vyšlo najevo, že mladík řídil pod vlivem alkoholu. Po prvním pozitivním měření, kdy hodnota byla 2,86 promile, byla provedena ještě druhá s výsledkem 2,89 promile," potvrdila mluvčí policie.

Policisté mladíkovi na místě zadrželi řidičský průkaz, škoda je 300 tisíc korun. Nezodpovědnému řidiči nyní hrozí za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky zákaz řízení, vysoká pokuta a tři roky vězení.

Na Přerovsku v noci havarovalo auto. Zaklíněného řidiče vyprostili hasiči s novou bateriovou technikou

V neděli před třetí hodinou ranní spěchaly jednotky Integrovaného záchranného systému k dopravní nehodě na Přerovsko u obce Stará Ves. Zaklíněného řidiče vyprošťovali hasiči z poničeného osobního auta, muž utrpěl při havárii zranění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, mladík, hasiči, vyproštění, okres Přerov, věznice, Stará Ves, Škoda Octavia, Říkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík, kterého na Přerovsku vyprošťovali z auta hasiči, měl skoro tři promile. Hrozí mu vězení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.