Počasí dnes29 °C, zítra29 °C
Pátek 6. září 2024  |  Svátek má Boleslav
Bez reklam

Před Prostějovem dodávka narazila do auta silničářů, pět zraněných. Dálnice byla uzavřená

, aktualizováno před hodinou

U Vranovic-Kelčic na Prostějovsku narazila dodávka do automobilu silničářů s pojízdným značením. Na místě bylo pět zraněných a zasahují zde složky integrovaného záchranného systému. Policie předpokládá, že dálnice bude ve směru na Prostějov otevřená ještě dopoledne.

"Aktuálně zasahujeme na D46 u Vranovic-Kelčic ve směru na Prostějov. Dodávka zde narazila do automobilu s pojízdným značením, takzvanou šipkou. Zranilo se pět osob, poskytujeme spolu se záchranáři první pomoc. Komunikace je uzavřena. Zajistili jsme místo proti vzniku požáru," sdělila ráno mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Nehoda se stala v 07:35 na kilometru 16,7 za Vyškovem směrem na  Olomouc. Na místě se tvoří kolony a řidiči musí počítat se zdržením. Policie předpokládá, že dálnice bude otveřená ještě dopoledne. Otevření je stanoveno na 10:30, před desátou hodinou by půjezdný pravý jízdní pruh. 

Na dálnici byl přechodně uzavřený levý jízdní pruh, protože zde silničáři prováděli údržbu povrchové kanalizace.

Nehodu způsobil řidič dodávky. "Řidič dodávkového vozidla nepřizpůsobil rychlost jízdy provozu a stavu komunikace a narazil do vozidla ŘSD. Při nehodě byl zraněn řidič dodávky a čtyři spolucestující a z preventivních důvodů byl převezen do nemocnice také řidič vozidla ŘSD. Ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. V tuto chvíli je dálnice ve směru na Olomouc stále uzavřena. Řidiči mohou z dálnice sjet na EXIT Vranovice – Kelčice," uvedl ještě dopoledne mluvčí policie Libor Hejtman.

Řidička v Olomouci přehlédla skútr. Dvaaosmdesátiletý senior skončil s vážným zraněním v nemocnici

Vážná dopravní nehoda se stala včera večer v Olomouci. Padesátiletá řidička přehlédla při odbočování skútr. Dvaaosmdesátiletý řidič skončil s vážným zraněním ve Fakultní nemocnici. Žena nebyl opilá, nyní je podezřelá z těžkého ublížení na zdraví z...

Ohodnoť článek

Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, zranění, dodávka, silničáři, D46, omezení, kolony, zdržení, Prostějov, okres Prostějov, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před Prostějovem dodávka narazila do auta silničářů, pět zraněných. Dálnice byla uzavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.