Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Další omezení pro olomoucké řidiče. Opravy se dotknou i MHD

Ředitelství silnic a dálnic zítra uzavře ulice Pavlovická, Chválkovická a Šternberská ve směru z Olomouce na Šternberk. Ve druhém směru bude silnice průjezdná i přes opravu. Během zítřka začne také oprava ulice Václava III. Tu nechá opravit olomoucká radnice. Oprava ve Chválkovicích potrvá ve třech etapách až do 1. prosince, ulice Václava III. bude opět průjezdná už od poloviny října.

Ulice Pavlovická, Chválkovická a Šternberská budou od zítra opravovány pouze ve směru na Šternberk. Řidiči, kteří pojedou směrem do Olomouce tak ulicemi během celých oprav projedou. „Směr z Olomouce na Šternberk se zcela uzavře a řidiči budou muset až do druhé poloviny listopadu využívat jednosměrnou objízdnou trasu přes Bystrovany, Droždín, Samotišky a Tovéř,“ vysvětlila v tiskové zprávě olomoucká mluvčí Jana Doležalová.

Podle ŘSD bude oprava probíhat ve třech etapách. Během první z nich se stavba dotkne také vjezdů a výjezdů z okolních ulic u Chválkovické a upraven bude jednosměrný režim v ulici Na Zákopě. Jak budou tato dopravní omezení vypadat mezi 9. a 22. zářím si mohou řidiči prohlédnout na mapce na webových stránkách města. Mapa průjezdnosti ulic mezi 23. zářím a 6. říjnem je k dispozici zde

Etapy oprav silnice ve Chválkovicích

1. etapa (9.9. - 6.10.) od křižovatky Pavlovická - U Podjezdu až po křižovatku u parkoviště u in-line stezky

2. etapa (7.10 – 3.11.) od křižovatky u parkoviště u in-line stezky po autobusovou točnu v Týnečku

3. etapa (28.10 – 1.12) od autobusové točny po konec Týnečku

Opravy silnice ve Chválkovicích zasáhnou také do provozu olomoucké MHD. Linky číslo 11 a 31 budou muset být během rekonstrukce vedeny objízdnými trasami. Na objízdné trase tak vzniknou náhradní zastávky Na Pile, Chválkovická-Epava a Na Rohu.

V prvním týdnu prací budou linky omezeny pouze ve směru z Hlavního nádraží na Selské náměstí. V dalších týdnech objízdnou trasu využijí i autobusy ve směru ze zastávky Na Rohu směrem k nádraží. Od 7. října budou autobusy jezdit opět po své obvyklé trase. Podrobné informace o změnách v MHD, včetně polohy náhradních zastávek, jsou k dispozici na webových stránkách dopravního podniku.

ŘSD odložilo půlmiliardovou opravu dálnice u Olomouce, práce by zasáhly až do zimního období

Nejrozsáhlejší rekonstrukce silnice v Olomouckém kraji plánovaná na letošní rok se odkládá až na příští stavební sezonu. Oprava za přibližně půl miliardy korun zaměřená na opravu více než 12 kilometrů dálnice D35 ve směru z Olomouce na Litovel je ve...

Kromě opravy výjezdu z města přes Chválkovice začne zítra také výměna povrchu v ulici Václava III. Ta bude rozdělena do dvou etap. Od zítra až do 6. října bude uzavřena část ulice Václava III. od Černochovy ulice po ulici Na Letné. „Uzavírka bude vedena tak, aby byl Černochovou ulicí umožněn příjezd k základní škole Demlova také ze strany od Dlouhé ulice. V této době bude k dispozici také náhradní autobusová zastávka v místě křižovatky Dlouhá – Václava III. – Dobrovského (točna),“ uvedla Doležalová.

Od 7. do 18. října bude pak ulice Václava III. uzavřena v celé své délce. V tyto dva týdny bude příjezd k základní škole možný pouze přes ulici Na Letné podél řeky Moravy. Náhradní zastávka během druhé etapy obsluhována nebude. Oprava se také dotkne zastávky U Bristolu. Ta bude během obou etap nahrazena zastávkou Komenského.

Rekonstrukce přinese opravu povrchu silnice, vyměněny budou betonové obruby a vzniknou také čtyři místa pro přecházení. Stavební práce vyjdou město na 6,1 milionu korun.

„Závěrem si dovolujeme všechny občany požádat o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení. Je to především z důvodu zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví občanů, ale hlavně pro zdárný průběh a následné dokončení stavebních prací,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytlo Ředitelství silnic a dálnic

Štítky doprava, Olomouc, Chválkovice, Václava III., MHD, Pavlovická, Chválkovická, Šternberská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další omezení pro olomoucké řidiče. Opravy se dotknou i MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.