Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Přejezd v Divišově ulici projde rekonstrukcí. Od pondělí se tramvaje do Pavloviček nedostanou

Správa železnic opraví železniční přejezd v Divišově ulici, na kterém loni došlo ke srážce vlaku s kamionem. Státní organizace bude připravovat projekt úpravy přejezdu a osazení závorami. Drážní inspekce instalaci závor doporučila už v minulosti. Příští týden tak tramvajové linky směřující z hlavního nádraží do Pavloviček skončí na zastávce Fibichova. Tramvaje nahradí výlukové autobusy.

Správa železnic plánuje rekonstrukci, která zvýší bezpečnost přejezdu v Divišově ulici. Tam se loni v říjnu srazil kamion s projíždějícím vlakem. V současnosti má přejezd pouze světelnou signalizaci. „Cílem díla je zvýšení bezpečnosti silničního a železničního provozu na nehodovém železničním přejezdu P7519,“ uvedla Správa železnic v dokumentaci.

SŽ už vypsala tendr s odhadovanou cenou čtvrt milionu korun. Hledá v něm firmu, která vypracuje záměr projektu pro chystanou rekonstrukci přejezdu, přes který vede rušná silnice i tramvajová trať.

Trať mezi Kojetínem a Nezamyslicemi čeká tříletá přestavba. Umožní jízdu až dvoustovkou

Příprava rozsáhlé modernizace železniční trati mezi Přerovem a Brnem postoupila do jedné z finálních fází, Správa železnic začala hledat zhotovitelskou firmu, která provede stavebně-technické úpravy v hodnotě až 7,7 miliardy korun v úseku mezi...

Drážní inspekce doporučila instalaci závor na tomto přejezdu už po nehodě v roce 2017. Podle serveru Zdopravy.cz ale Správa železnic toto doporučení ignorovala. Inspektoři proto ve zprávě konstatovali, že i tato skutečnost přispěla k loňské nehodě, při které se zranilo osm lidí a celkové škoda přesáhla 44 milionů korun. Viníkem nehody byl polský řidič kamionu, který zajel přímo pod vlak. Soud ho potrestal letos v červnu podmíněným a peněžitým trestem a zákazem řízení.

Tramvajové linky, které z hlavního nádraží zajíždí do Pavloviček budou příští týden od pondělí do čtvrtka končit na zastávce Fibichova. „Náhradní autobusová doprava s označením X4 bude zajištěna jednosměrnou okružní linkou, která bude vedena ze zastávky Hlavní nádraží po trase ulicemi Jeremenkova – Pasteurova – U Podjezdu – Edisonova – Divišova – Hodolanská – Lipenská – Tovární – Jeremenkova zpět na Hlavní nádraží,“ stojí na webových stránkách Dopravního podniku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Stanislav Heloňa

Štítky přejezd, oprava, Správa železnic, nehoda, Drážní inspekce, závory, tramvaje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přejezd v Divišově ulici projde rekonstrukcí. Od pondělí se tramvaje do Pavloviček nedostanou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.