Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Řidič se na Jesenicku zřítil s autem do řeky. Navigace ho poslala na silnici, kterou odnesla povodeň

Do značně nebezpečné situace se zřejmě přehnanou důvěrou v navigační aplikaci dostal šofér v Mikulovicích na severu Olomouckého kraje, když s autem spadl do řeky Bělé. Ničivé povodně odnesly také úsek silnice, po které chtěl muž jet. Řidič chybějící cestu před rozedněním nezaznamenal a došlo k nehodě, po které ho záchranáři převezli do nemocnice.

VIDEO: Auto v temnotě spadlo do rozvodněné řeky. Hasiči zachránili život polskému páru

Záběry z palubní kamery vozu sboru dobrovolných hasičů ze Žulové přibližují momenty dramatické záchrany dvou lidí při ničivých povodních na Jesenicku. Starší pár z Polska za tmy sjel s autem z poškozené silnice a vozidlo zaplavovala voda. Celou...

K dopravní nehodě vyjížděly složky Integrovaného záchranného systému v úterý před 6. hodinou ráno v Mikulovicích k řece Bělé na ulici Hlucholazská. Na místě se ukázalo, že se pětapadesátiletý řidič při jízdě od polských hranic v osobním autě zřítil ze silnice. „Podle prvotních informací řidič vozidla Dacia nepřizpůsobil rychlost jízdy technickému stavu komunikace. Přičemž nestihl včas zareagovat na chybějící část silnice, která je utržená po povodních, a s vozidlem sjel do řeky Bělá, kde auto zůstalo ležet na pravé straně. Řidič uvedl, že jel podle navigace. Z místa byl převezen na vyšetření do jesenické nemocnice,“ konstatovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Ta doplnila, že zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidiče negativní a škoda se podle předběžného vyčíslení bude pohybovat okolo hodnoty 150 tisíc korun.

„Na Jesenicku je po povodních stále spousta silnic neprůjezdných nebo dokonce chybí, proto apelujeme na řidiče, aby na to pamatovali, plně se věnovali řízení a nespoléhali se na navigaci,“ upozornila policistka.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, chybějící cesta, povodně, Jesenicko, Mikulovice, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se na Jesenicku zřítil s autem do řeky. Navigace ho poslala na silnici, kterou odnesla povodeň  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.