Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Dvojitý střet s lesní zvěří. Laň na Šumpersku srazili řidiči v obou směrech

Hmotnou škodu přibližně 140 tisíc korun vznikla při dvojici dopravních nehod v katastru obce Klepáčov na Šumpersku. Na silnici vyběhla ve večerních hodinách laň a do zvířete postupně narazila v rychlém sledu auta v obou směrech. Řidič jednoho z vozů utrpěl zranění lehčího charakteru.

Prodej drog i pokus o vraždu: Žena z Olomouce s kamarádem uspala expřítele. Pak pustili plyn

Olomoučtí krajští kriminalisté objasnili zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu, ke kterému došlo v Prostějově. Pětadvacetiletá žena z Olomouce společně s o deset let starším známým omámila sedmatřicetiletého muže a nechali ho v zamčeném...

Ke střetu s lesní zvěří došlo ve čtvrtek okolo půl osmé hodiny večer v oblasti Klepáčova, kde jel řidiči vozu Škoda Superb ve směru na Rýmařov. Do jízdní dráhy nenadále vběhla laň a muž v autě už nedokázal střetu zabránit. „Po kolizi se zvěř ocitla v protisměru, kde v tu dobu projíždělo vozidlo Volkswagen a došlo k dalšímu střetu mezi autem a laní, která byla odhozena do příkopu, kde uhynula. Řidič druhého vozu byl lehce zraněn od rozbitého čelního skla, ale ošetření od záchranné služby nežádal,“ sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Přivolaní policisté provedli se šoféry dechové zkoušky na přítomnost alkoholu, u obou byly výsledky nulové. „Usmrcenou laň si z místa události převzal místní hospodář. Na voze Volkswagen vznikla škoda předběžně vyčíslená na 90 tisíc korun a na druhém vozidle přibližně 50 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Jak postupovat při sražení lesní zvěře autem?
I v případě, kdy je škoda zcela minimální nebo zraněné zvíře z místa nehody uteče, má řidič povinnost oznámit událost policii. Policisté pak řidiče poučí, jak dále postupovat, zeptají se na případná zranění řidiče a posádky vozu, a nutnost přivolání záchranné služby. Stejně tak je nutné řádně zabezpečit, a hlavně označit místo dopravní nehody, aby v důsledku nečekaně odstaveného vozidla nedošlo k dalším střetům. Pokud dojde k nehodě v místě, kde je nutné obnovit provoz nebo vyprostit zraněné, řidič musí na místě vyznačit konečné postavení vozidla stejně jako v případě každé jiné dopravní nehody. Při pohybu v komunikaci nezapomeňte na reflexní vestu a místo nehody označte v potřebné vzdálenosti výstražným trojúhelníkem.
Policie následně vyrozumí majitele zvěře, což je většinou místní myslivecké sdružení, které se o usmrcené či zraněné zvíře postará. Pokud by řidiče napadlo si mrtvé zvíře z místa odvézt a ponechat, dopustil by se (v závislosti na výši škody způsobené mysliveckému sdružení jako vlastníkovi zvěře) přestupku proti majetku nebo přečinu pytláctví. Na zvíře nesahejte také kvůli riziku, že zraněný kus může být agresivní nebo nemocný.
Zdroj: Policie ČR

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie ČR

Štítky Doprava, nehoda, lesní zvěř, dopravní nehoda, Klepáčov, Sobotín, Šumperk, Jeseníky, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojitý střet s lesní zvěří. Laň na Šumpersku srazili řidiči v obou směrech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.