Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Rozstřílet radar nepomohlo. Přerov na nebezpečnou silnici u Lověšic rychle vrátí měření rychlosti

Na silnici u Lověšic na Přerovsku, kde minulý týden někdo rozstřílel radar, začne město opět měřit rychlost. Řidič totiž na frekventované komunikaci okamžitě šlápli na plyn a už se zde stala jedna nehoda. Přerovu pomohou nedaleké Kokory, které městu poskytnou rozbitou radarovou skříň. Někteří šílení řidiči tudy v minulosti letěli rychlostí přes 170 kilometrů za hodinu.

Na nebezpečné silnici, která je spojkou na D1, se v minulosti staly dvě smrtelné nehody, v roce 2018 zde proto město Přerov začalo měřit rychlost, omezilo ji na sedmdesát a následně na padesát kilometrů za hodinu. Minulý týden však radar na křižovatce ulic Hulínská a Nivky někdo rozstřílel.

"Vytížený úsek silnice I/55 se stal bez měřiče rychlosti extrémně nebezpečný, neboť řidiči tudy projíždějí opravdu rychle. Celá věc byla medializovaná, což vedlo k tomu, že řidiči začali úsek opět projíždět prakticky bez omezení rychlosti. Hned druhý den se tam stala dopravní nehoda. A na celou situaci doplatili řidiči autobusů, kteří jedou z Lověšic. Čekají až dvacet minut, než mohou vyjet na hlavní cestu, nabírají velké zpoždění, a především jsou vystaveni nebezpečí," popisuje kritickou situaci u Lověšic náměstek primátora Přerova pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Od dopravce již radnice obdržela řadu stížností. "Řidiči autobusů mají strach cestu přejíždět, každý den tam dochází ke kolizím a hrozí srážka autobusu s dalšími účastníky provozu," potvrdila vedoucí odboru evidenčních správních služeb na přerovském magistrátu Jitka Kočicová.

Zdemolovaný radar zmizel, řidiči za Přerovem hned zrychlili i bourali. Náhradu měřiče řešíme, zní z města

Neznámým vandalem poničený rychlostní radar z okrajové části Přerova prochází odborným posouzením, krátce po odstranění represivně-preventivního zařízení se na již nekontrolovaném úseku stala dopravní nehoda. Náměstek přerovského primátora nabádá k...

Podle specializované firmy radar nelze opravit, město potřebuje také sestavnou skříň, v níž byl radar umístěn a která byla rovněž zdemolována. "Neměli ji ale k dispozici a firma by ji mohla dodat nejdříve v prosinci. Ale sdělila nám, že si tuto skříň objednali zástupci z nedaleké obce Kokory. Požádali jsme proto Kokorské, zda by nám skříň nepřenechali a oni souhlasili. Skříň kupujeme za 277 tisíc a k měření budeme prozatím využívat radar, který město Přerov vlastní a je momentálně v naší místní části Lýsky. Měření u Lověšic bude v brzké době zahájeno," slíbila Andrea Študentová z oddělení dopravy na magistrátu.

Případ vyšetřuje policie, škoda je 1,7 milionu korun, vandalovi hrozí až tři roky vězení. Od 1. ledna do 1. října letošního roku radar u Lověšic zachytil 7188 přestupků, rychlost nad 90 kilometrů v hodině zaznamenal ve 126 případech. Rekordman měl na tachometru 136 a další dokonce 174 kilometrů v hodině.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo město Přerov

Štítky radar, střelba, vandal, měření, rychlost, police, radnice, Přerov, silnice, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Král Kafeman

Udělejte tam kruháč, auta se zpomalí, provoz bude plynulejší, výjezd z vedlejší bezpečnější, vyjde to levněji a nikdo nebude podezírat, že ten radar je jenom tahání peněz z lidí... Z pomalí tam pod padesát každý, kdo tam dostal pokutu... Na okružní křižovatce ale zpomalí každý i bez ponižující pokuty... IMHO takové tržby z pokut, kde je uvidím?

Středa, 23. října 2024, 15:35Odpovědět

Rozstřílet radar nepomohlo. Přerov na nebezpečnou silnici u Lověšic rychle vrátí měření rychlosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.