Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

U Grygova projelo Pendolino návěstidlo, všech 115 cestujících museli hasiči doprovodit k jinému vlaku

Na železničním koridoru nedaleko Olomouce dnes dopoledne projela vlaková souprava Pendolino návěstidlo zakazující jízdu. Vlak nouzově zastavil na železničním přejezdu nedaleko stanice Grygov. Při nehodě nebyla ohrožena jiná vlaková souprava a nikdo nebyl zraněn, potvrdil informaci rádia Impuls mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Cestují byli z Pendolina přesunuti do rychlíku. Okolnosti nehody vyšetřuje policie i odborníci ze Správy železniční dopravní cesty (ŠŽDC), která trať provozuje.

„Podle našich informací tam v 10:13 došlo k nedovolené jízdě vlaku Pendolino za návěstidlo zakazující jízdu. Při nehodě nebyla ohrožena jiná vlaková cesta ani jiná souprava," uvedl Drápal, podle kterého souprava jela z Bohumína do Prahy.

Pendolino zůstalo stát na přejezdu zhruba 400 metrů od stanice Grygov. Na místo nehody přijela policie i vyšetřovatel SŽDC. Zasahovali tam také hasiči. „Hasiči 115 cestujícím pomohli z vlaku vystoupit a doprovodili je na nádraží, kde pro ně za necelou hodinu přijel rychlík jedoucí do jejich cílové stanice," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Ve vlaku Pendolino cestovala také jedna tělesně postižená žena na invalidním vozíku, kterou hasiči spolu se třemi rodinnými příslušníky převezli na hlavní nádraží v Olomouci.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Grygov, Pendolino, havárie, Správa železniční dopravní cesty, Olomouc, Drážní inspekce, Praha, Bohumín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Grygova projelo Pendolino návěstidlo, všech 115 cestujících museli hasiči doprovodit k jinému vlaku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.