Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Pondělí 22. července 2024  |  Svátek má Magdaléna
Bez reklam

Řidič náklaďáku se nevěnoval řízení a narazil do odstaveného kamionu, škoda je přes půl milionu

V pondělí 18. června krátce po půl druhé ráno se na 273. kilometru dálnice z Olomouce na Mohelnici u Loštic stala nehoda dvou nákladních aut. Řidič kamionu Volvo odstavil svůj vůz kvůli technické závadě u pravé krajnice a rozsvítil výstražná světla, vtom do jeho nákladního auta narazil jiný kamion. Vznikla škoda za 600 tisíc korun.

„Na nastalou situaci nestačil včas zareagovat čtyřiačtyřicetiletý řidič nákladního vozu Mercedes s návěsem, který se pravděpodobně plně nevěnoval řízení. Pravým obrysem vozu narazil do levé zadní části odstaveného vozidla. V důsledku střetu došlo u vozidla Mercedes mimo jiné k poškození palivové nádrže a úniku motorové nafty na vozovku. Její odstranění a také odčerpání zbytku paliva zajistili přítomní hasiči. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění,“ vysvětlila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Ani jeden z řidičů nebyl opilý a za spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu udělili policisté viníkovi nehody pokutu.

Foto PČR

Štítky nehoda, kamion, doprava, Olomoucko, Volvo Cars, Olomouc, Mercedes-Benz, Loštice, Mohelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič náklaďáku se nevěnoval řízení a narazil do odstaveného kamionu, škoda je přes půl milionu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.