Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Cigánski Diabli a Jaroslav Svěcený odehrají společně koncert ve Velkém Týnci

PR článek

Světově uznáváný a známý slovenský orchestr Cigánski Diabli spolu s houslistou Jaroslavem Svěceným odehrají koncert ve Velkém Týnci.

V Kulturním domě ve Velkém Týnci se bude v sobotu 17. listopadu konat koncert orchestru Cigánski Diabli a houslisty Jaroslava Svěceného. Akce započne v sedm hodin večer v rámci folkórního festivalu Ke kořenům a rozhodně půjde o velkolepý kulturní zážitek. Diváka čeká téměř dvou hodinový, energií nabitý koncert. Virtuózní souznění dvou subjektů a záplava perfektně odehraných tónů je fascinující. Interpretovaná zde bude romská, etnická a klasická hudba ve vynikajících aranžích dnes již legendárního krále cimbálu Ernesta Szarközyho. Více se o akci dozvíte ZDE.

Cigánski Diabli (Gipsy Devils) je světově uznávaný slovenský orchestr, který Slovensko reprezentuje ve světě již deset let. Koncerty odehráli už na všech pěti kontinentech a reprezentovali Slovensko i na Letních olympijských hrách 2008 v Londýně a jiných událostech. Hudební svět obohacují nejen vlastními hudebními projekty, ale i spoluprácí s umělci. Mezi ně patří Katarína Knechtová, Gypsy Kings, Lucie Bílá, Desmod, Orchestr Slovenského rozhlasu a další. Jejich hudba je plná temperamentu a pozitivní energie. Kombinují díla klasiků jako jsou například Vivaldi, Bach, Liszt, Dvořák, Mozart a kombinují s jinými hudebními žánry mezi které patří jazz, ethno, flamenco.

Štítky koncert, Cigánski Diabli, etno, Jaroslav Svěcený, kultura, Velký Týnec, orchestr, Slovensko, Letní olympijské hry, Katarína Knechtová, Lucie Bílá, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cigánski Diabli a Jaroslav Svěcený odehrají společně koncert ve Velkém Týnci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.