Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Coldplay zahrají v olomouckém kině Metropol! V jeden jediný večer odhalí i neznámý archiv

Britská popová ikona Coldplay poprvé v historii vypráví svůj výjimečný příběh. V dokumentu A Head Full Of Dreams přibližuje dvacetiletý vývoj kapely od úplných začátků v londýnských barech až po největší pódia celého světa. Napůl dokument s exkluzivními záběry, napůl sestřih koncertů z celosvětového turné promítne kino Metropol v jeden jediný večer - 14. listopadu 2018!

Vstupenky můžete zakoupit na pokladně kina Metropol nebo online zde.

Propracovaná koncertní show, hravé efekty a dokonalá práce s hudebními emocemi. Tím vším jsou Coldplay pověstní, kapela, která už roky platí za jednu z největších koncertních atrakcí současnosti. Právě nejsilnější stránku kvartetu - tedy sílu živých vystoupení - bilanční snímek přibližuje. Film tak vybírá to nejlepší ze světového turné k sedmé desce A Head Full Of Dreams z roku 2017.

O tom, že koncerty Coldplay patří k nezapomenutelným zážitkům, ze kterých se nechce návštěvníkům odcházet, ví nemálo i čeští fanoušci. Prahu obvykle kapela nevynechává, nicméně právě turné A Head Full Of Dreams českou metropoli minulo. Čeští příznivci britské kapely tak mají dodatečně jedinečnou příležitost stát se součástí jednoho z nejúspěšnějších turné v historii populární hudby.

Dvacet let natáčení v tichosti

Záběry z extatických koncertů střídá neméně přitažlivé nahlédnutí do kapelního archivu. Režisér Mat Whitecross je totiž s kapelou od samého začátku a byl přítomen i první zkoušce na studentské ubytovně. Na plátna kin tak míří velké množství dosud nepublikovaného materiálu.

Koncertní film Coldplay - A Head Full Of Dreams přináší společnost Aerofilms, která v minulosti zprostředkovala audiovizuální zážitky z koncertů Muse, Erica Claptona nebo Davida Gilmoura.

Tisková zpráva

Štítky Kino Metropol, Coldplay, představení, kultura, kino, hudební skupina, Dům kultury Metropol, koncert, turné, Eric Clapton, David Gilmour, Mat Whitecross, historie, Muse, Aerofilms

Coldplay zahrají v olomouckém kině Metropol! V jeden jediný večer odhalí i neznámý archiv  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.