Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Kino Metropol zve na sobotní den dětí. Nebudou chybět pohádky i osvědčené klasiky

Sobotní 1. červen bude patřit výhradně dětem. Ještě aby ne, když slaví svůj svátek. Ani olomoucké kino Metropol nezůstává pozadu a připravilo si pro naše nejmenší bohatý program. Celý den se bude odehrávat v kině, takže je pochopitelné, že se vše bude točit hlavně okolo filmu. Děti uvidí jak nejnovější pohádky, tak i filmy, na kterých vyrůstali jejich rodiče a prarodiče.

Kromě posledního filmového zpracování známého Čtyřlístku nebo nové animované pohádky UglyDolls, ke kterým budou připraveny i tematické workshopy, bude kino Metropol promítat také restaurovanou verzi legendárního filmu Cesta do pravěku nebo českou klasiku Páni kluci, kterou uvidíte na původním 35 mm pásu.

Program dne dětí v kině Metropol zahájí workshop k filmu Velké dobrodružství Čtyřlístku v 9:00, na který po hodině naváže projekce právě zmíněného filmu o čtveřici zvířecích kamarádů, kteří baví už několikátou generaci dětí. Nebude to jediný workshop, po obědě ve 13:00 začne druhá dětská dílna, tentokrát k filmu UglyDolls, kdy si děti budou moci samy vytvořit jednu z postaviček z nového animovaného filmu, který se bude promítat od 14:00. Odpoledne od 16:00 začne promítání francouzského rodinného filmu Mia a bílý lev o přátelství člověka s krásným zvířetem. 

Poslední dva filmy budou ryze českou záležitostí, u kterých nejeden dospělák zavzpomíná na své dětství. Od 18:00 uvidíte nově zrestaurovanou verzi legendárního českého dobrodružného filmu Cesta do pravěku režiséra Karla Zemana. Na ten poté od 20:00 naváže projekce neméně oblíbené české klasiky Páni kluci, která bude promítána z původního 35 mm pásu tak, jako tomu bylo v dobách dětství předchozích generací. 

Na jednotlivé filmy činí vstupné 60 Kč pro děti a 80 Kč pro dospělé. Workshopy jsou zdarma po předchozí rezervaci a emailu denisa@kinometropol.cz.

Tisková zpráva

Štítky Kino Metropol, den dětí, Cesta do pravěku, kultura, kino, film, pohádka, Mezinárodní den dětí, Dům kultury Metropol, UglyDolls, Karel Zeman, Velké dobrodružství Čtyřlístku

Kino Metropol zve na sobotní den dětí. Nebudou chybět pohádky i osvědčené klasiky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.