Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hvězdou letošního ročníku Colores Flamencos bude virtuózní sevillský tanečník David Pérez

PR článek

Roztančená olomoucká náměstí, flamenkové workshopy, koncerty, gastronomické večery a famózní galavečer, na kterém vystoupí virtuózní sevillský tanečník David Pérez. To všechno je čtyřdenní multižánrový festival Colores Olomouc, jehož již 11. ročník se uskuteční v Olomouci ve dnech 25. – 28. července.

Vše o festivalu naleznete na stránkách www.flamencool.cz, nebo na facebookových stránkách.  

Vrcholem festivalu je vždy Galavečer. Letos tomu nebude jinak. Tradiční a všemi očekávaný Galavečer flamenka se uskuteční 27. července v pavilonu A na Výstavišti Flora. Vášeň je patrně nejpřiléhavější výraz, pokud bychom chtěli definovat flamenko.  Jeden z nejvýznamnějších španělských flamenkových tanečníků David Pérez, představí na letošním festivalu svůj nejnovější projekt „De Arte“. 

V tomto strhujícím flamenkovém představení naplněném pozitivní jižanskou energií se odráží životní příběhy každého z jeho devíti protagonistů, transformované do tance a hudby.

Tradiční taneční styly jako Alegrías, Fandango, Seguiriya či Tangos, zde reprezentují opravdové flamenko, vycházející z tradic a zároveň otevřené současnosti, jež dokáže zasáhnout do hloubi duše svojí syrovou upřímností a emocemi.

„Je nás devět umělců, jejichž domovem je Andalusie a životní láskou a posláním flamenko. Každý z nás má za sebou dráhu sólisty, v projektu DE ARTE jsme se však sešli, abychom společně vyjádřili tancem a hudbou vše na co nám pouhá slova nestačí,“ říká o projektu jeho autor David Pérez. 

V rámci dalšího doprovodného programu, by návštěvníci festivalu rozhodně neměli vynechat koncert kapely Shahab Tolouie Quintet, která vystoupí v Jazz Tibet Clubu v pátek 26. července. Quintet složený z vynikajících hudebníků předvádí strhující kombinaci mystiky perské hudby a žhavých rytmů španělského flamenka. Na jejich koncertech diváky vždy zaujme národnostní různorodost muzikantů, kteří dávají hudbě zároveň divokost, ale i dynamiku. Hlavním lákadlem je ovšem sám Shahab, který disponuje skvělou technikou hry na jedinečný tříkrký nástroj Fusetar, ale i cizokrajně zabarveným zpěvem.

Dalším neméně zajímavým bodem festivalového programu, bude klavírní recitál Sáry Medkové, která patří k předním českým klavíristkám mladé generace. Vystupovala sólově i s orchestry v šestadvaceti zemích Evropy, v Asii a opakovaně i v USA. Vedle klasicko-romantického repertoáru se zaměřuje zejména na hudbu 20. a 21. století a velkou její láskou je i dílo J. S. Bacha. CD De Profundis, které vydala pod labelem Arta Records vzbudilo v loňském roce pozitivní ohlas jak u odborné, tak i laické veřejnosti. V rámci jejího olomouckého koncertu představí taneční suity španělských, argentinských a francouzských skladatelů s původně mexickými sarabandami z pera J. S. Bacha. Koncert se uskuteční v neděli 28. července v sále Mozarteum arcidiecézního muzea. 

Doprovodný program dále pokračuje dny španělské kuchyně v hotelu NH Collection Olomouc Congress, tanečními workshopy se španělskými lektory, fiestou ve Smetanových sadech a dalším programem.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal, popř. v Informačním centru na Horním náměstí v Olomouci.

Štítky Colores Flamencos, Španělsko, hudba, festival, Friendly and Loyal, kultura, prázdniny, David Pérez, koncert, tanečník, Olomouc, projekt, Johann Sebastian Bach, Ticketportal SK, USA, Evropa, Asie

Hvězdou letošního ročníku Colores Flamencos bude virtuózní sevillský tanečník David Pérez  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.