Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do Olomouce opět zavítá světový stolní tenis. V rámci Czech Open tu bude hrát šest hráčů z první světové desítky

PR článek

Tři hráči a také tři hráčky z první světové desítky, prakticky všichni nejlepší Evropané a pochopitelně kompletní česká špička. Osmý ročník turnaje seriálu Seamaster 2019 ITTF World Tour v Olomouci opět nabídne skvělou podívanou. Ve dnech 20. – 25. srpna 2019 se ve sportovním centu Omega příznivci stolního tenisu rozhodně nudit nebudou.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketstream.
Více informací naleznete na www.ping-pong.cz.

Uzávěrka přihlášek skončila tradičně měsíc před zahájením kvalifikace a seznam přihlášených hráčů a hráček nabízí zajímavá jména. V mužské dvouhře nebude chybět čtvrtý hráč světového žebříčku Japonec Tomokazu Harimoto, který vyhrál turnaj na Hané v roce 2017, stejně tak nechybí loňský vítěz Číňan Zheng Peifeng. Tradičním účastníkem je Brazilec Hugo Calderano aktuální sedmička světového rankingu. A pak také nejlepší Evropané, úřadující šampion Němec Timo Boll, jeho krajan Dimitrij Ovtcharov, Angličan Liam Pitchford či legendární Bělorus Vladimír Samsonov.

V turnaji žen se představí skvělé Japonky. Loňská vítězka Kasumi Ishikawová, Mima Itoová a Miu Hiranová, pak jsou tady další skvělé Asiatky Korejka Suh Hyowon, Číňanka He Zhuojia a pochopitelně nejlepší Evropanky Sofia Polcanová z Rakouska, vítězka letošního turnaje TOP 12 Petrissa Soljaová z Německa nebo vítězka Evropských her v Minsku Yu Fu z Portugalska.

Letošní Czech Open se bude hrát o celkovou dotaci 190 000 dolarů. Turnaj je jedním z dvanácti největších podniků okruhu World Tour a svoji pozici si chce udržet i pro další roky. „Už je jisté, že se tento podnik uskuteční i v roce 2020, máme velikou radost, že je turnaj i z pohledu mezinárodní asociace stolního tenisu úspěšným. Například vloni poprvé dorazili novináři z Číny i Japonska, živě přenášelo závěr turnaje jedenáct televizních stanic z celého světa a sledovanost bojů o medaile dosáhla 500 milionů diváků. To je úžasné číslo, které dělá z turnaje akci světového významu. Za to samozřejmě patří obrovský dík našim významným partnerům, kterými jsou Olomoucký kraj a Statutární město Olomouc,“ připomíná místopředseda České asociace stolního tenisu Nikolas Endal.

Fanoušci se mohou těšit samozřejmě nejen na hráče a hráčky z celého světa, ale také fandit českým reprezentantům a reprezentantkám. Do Olomouce přijede kompletní česká špička. Přihlášených je dvanáct mužů a stejný počet žen, konkrétně například Pavel Širuček, Lubomír Jančařík, Tomáš Tregler Tomáš Polanský, Hana Matelová, Dana Čechová, Karin Adámková a další členové reprezentačních kádrů.

Vloni se z vítězství radovali Zheng Peifeng (Čína) ve dvouhře mužů, Kasumi Ishikawová (Jap.) ve dvouhře žen, páry Patrick Franziska (Něm.), Jonathan Groth (Dán.) ve čtyřhře mužů a Liu Gaoyang, Zhang Rui (Čína) ve čtyřhře žen. Dvouhru do 21 let vyhráli Yuto Kizukuri (Jap.) a Wang Yidi (Čína).

Dvoudenní kvalifikace je zdarma, jednodenní vstupenka na čtvrteční a páteční program stojí 100 korun, o víkendu dvojnásobek. Je možné také zakoupit si permanentku za zvýhodněnou cenu na celý turnaj, popřípadě pouze na víkend. Po zkušenostech z minulého roku, kdy bylo o víkendu vyprodáno, je dobré pořídit si vstupenky co nejdřív. Po případném vyprodání kapacity již nebudou v průběhu akce přímo v hale žádné další k dispozici.

Vstupenky je možné zakoupit zde.

Štítky Czech Open, stolní tenis, sport, svět, profi, Olomouc, vstupenka, Čína, Zheng Peifeng, Kasumi Ishikawa, Německo, Tomokazu Harimoto, Hugo Calderano

Do Olomouce opět zavítá světový stolní tenis. V rámci Czech Open tu bude hrát šest hráčů z první světové desítky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.