Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hradozámecká noc na Bouzově zve na výstavu historických fotografií a netradiční prohlídku

PR článek

V rámci Dnů evropského kulturního dědictví ve dnech 7. – 9. září mohou zájemci navštívit trasu prohlídkového okruhu Hrad se představuje, která se uskuteční na hradě Bouzov.

Romantický hrad založený na přelomu 13. a 14. století se nachází v malebné krajině Litovelska a Mohelnicka. Do roku 1696 jej střídavě vlastnili příslušníci různých českých a moravských rodů, pak panství s hradem koupil řád německých rytířů. Od roku 1945 je majetkem státu. V roce 1999 byl prohlášen za národní kulturní památku.

V rámci Hradozámecké noci a Dnů evropského dědictví si ve vybraných místnostech budou moci návštěvníci prohlédnout velkoformátové fotografie, které budou zachycovat stav v období před přestavbou hradu nebo z jejího průběhu.

V rámci prohlídky se také dozví zajímavosti týkající se stavebního vývoje hradu a jeho majitelů, kteří se na něm významně podíleli. Více informací najdete zde.

Štítky Bouzov, hrad, kultura, akce, zábava, historie, Hrad Bouzov, Hradozámecká noc, Dny evropského dědictví, výstava

Hradozámecká noc na Bouzově zve na výstavu historických fotografií a netradiční prohlídku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.