Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Den (pro) pěstounství, africké trhy, dožínky a gulášové slavnosti, takový bude nadcházející víkend

Olomoucí se o víkendu bude linout vůně guláše, burčáku a dobrot z Afriky. Na malé i velké čeká spousta zábavy.

SOBOTA

Olomoucké gulášové slavnosti rozvoní Tržnici od osmi hodin ráno. Ochutnávat se bude nejen deset druhů guláše, ale i burčák, pivo a víno. Připravena bude zábava pro dospělé i pro nejmenší. Na akci je vstup zdarma.

Okresní dožínky akce proběhne od 8:00 na Výstavišti Přerov. Na malé a velké čeká spousta zábavy a na své si přijdou zejména milovníci zvířat. K vidění bude výstava zemědělské techniky, mladé drůbeže, králíků, exotického ptactva, holubů a nebudou chybět ani kvalifikační závody na mistrovství České republiky v králičím hopu. K tanci a poslechu zahraje Záhorská kapela a Harmony.

PSALI JSME: Okresní dožínky v Přerově a výstava zvířat proběhnou o víkendu. K vidění budou i ukázky dojení krávy a stříhání ovcí

Aquatera proběhne od 8:00 na Výstavišti Flora Olomouc. Pravidelná chovatelská burza pro širokou veřejnost nabídne rostliny, terária, krmiva, terarijní zvířata a chovatelské potřeby.

NEDĚLE

Africké trhy budou tentokrát v Šantovce, a to 14. i 15. září. Návštěvníci si budou moci zakoupit dobroty z ugandských zahrádek, a to bez chemie a konzervantů. Na místě najdete třeba obří jackfruit, mnoho druhů banánů, mučenek, dračí ovoce, ale také koření ze Zanzibaru, čokoládu, kakao a čerstvé kakaové boby.

PSALI JSME: Africké trhy se v sobotu a neděli zase vrátí do Olomouce, tentokrát se budou konat v Šantovce

Rodina je OK: Den (pro) pěstounství je název akce, která se uskuteční v Pevnosti poznání od 13:00. Na akci vystoupí youtuber LukeFry. Odpoledne bude zaměřené na pěstounství a rodiny. Bude připraven bohatý doprovodný program a na akci je vstup zdarma.

Autoři | Foto pixabay.com, Facebook Metropole Olomouc, Aquatera Olomouc, Virunga.cz, Krmiva Přerov, Rodinné pasy

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba, Olomouc, Afrika, slavnost, Přerov, Česko, Výstaviště Flora Olomouc, a.s., Pevnost poznání, guláš, burčák

VÍKEND PODLE DRBNY: Den (pro) pěstounství, africké trhy, dožínky a gulášové slavnosti, takový bude nadcházející víkend  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.