Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na putovním folklorním festivalu Setkání Hanáků se představí dvě stovky krojovaných muzikantů a tanečníků

PR článek

Během Setkání Hanáků se v sobotu 28. září 2019 v Přerově představí téměř dvě stovky členů národopisných tanečních a hudebních souborů v hanáckých krojích. Desátý ročník festivalu nabídne kromě krojovaného průvodu městem, vystoupení hanáckých souborů, ale také požehnání v parku Michalov, koncert malých zpěváků lidových písní nebo dechovou hudbu Hanačka z Břestu.

Desáté Setkání Hanáků se uskuteční v sobotu 28. září 2019 v Přerově, kam festival hanáckých tradic doputoval po Velké Bystřici, Doloplazech, Tovačově, Prostějově, Zábřehu, Olomouci a Čechách pod Kosířem. Přehlídka začne v 11 hodin v parku Michalov požehnáním účastníkům a lidovými zpěvy Hanáckého mužského sboru Rovina. V 11:30 pak odtud vyjde průvod krojovaných Hanáků.

Slavnostní zahájení folklorního festivalu se uskuteční v pravé poledne na náměstí T. G. Masaryka, kde přehlídka poběží až do 17 hodin. Na pódiu se tak vystřídá dechová hudba Moravská Veselka, cimbálová muzika Záletníci s nadějnými zpěváky z celé Hané, národopisné soubory Mánes a Malý Mánes z Prostějova, Maleníček z Lipníka nad Bečvou, Jabloňka z Martinic, Klas z Kralic na Hané, Cholinka z Choliny, Hanácká mozeka Litovel, Dudáci Tryhuci a samozřejmě nebude chybět ani domácí folklorní soubor Haná Přerov.

Štítky Setkání Hanáků, folklor, kultura, Přerov, festival, Břest, dechová hudba, Prostějov, koncert, Tomáš Garrigue Masaryk, hudební skupina, tanečník, Olomouc, Tovačov

Na putovním folklorním festivalu Setkání Hanáků se představí dvě stovky krojovaných muzikantů a tanečníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.