Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Divadlo Tramtarie rozjíždí novou platformu Tramta TV

Olomoucké Divadlo Tramtarie rozjíždí od příštího týdne novou internetovou platformu Tramta TV. V novém on-line projektu se mohou diváci těšit na nové seriály, první díl uvede ve čtvrtek s názvem Příběhy obyčejného Nindži. Prostřednictvím internetového přenosu chystají herci novinky i pro malé diváky, sdělila ředitelka divadla Petra Němečková. Soubor se tak snaží v době pandemie neztratit kontakt s diváky, ti jej naopak na dálku podporují veřejnou sbírkou.

Na nových formátech pracují herci pod vedením uměleckého šéfa Vladislava Kracíka. "Je nám jasné, že kdo v této situaci není na internetu, jako by nebyl. Proto spouštíme nový on-line projekt olomouckého Divadla Tramtarie, který přináší divadelní svět k divákům až domů. Těšit se mohou na seriály pro děti i dospělé a hlavně na herce Divadla Tramtarie v nových situacích a rolích," uvedl Kracík.

Na nové internetové platformě Tramta TV bude Divadlo Tramtarie vysílat nové seriály, které budu vznikat speciálně pro vysílání této internetové televize. Premiéra nového dílu seriálu se bude vysílat pravidelně v určený den a čas, a to na YouTube kanálu Divadla Tramtarie a také na facebooku divadla. Poté jej budou moci diváci zhlédnout kdykoliv, kdy navštíví divadelní on-line kanály, uvedla ředitelka divadla.

Jako první se chystá divadlo uvést ve čtvrtek 2. dubna Příběhy obyčejného Nindži, půjde o filmově-divadelní grotesku o chlapíkovi, který řeší běžné životní situace jinak. V pondělí 30. března ráno uvede divadlo Pračlovíčkovu rozcvičku pro nejmenší. Půjde o ranní cvičení pro nejmenší diváky s oblíbenými hrdiny z pohádek Divadla Tramtarie. Divadlo chystá i další seriály, například Literaturu v kostce nebo Bořiče mýtů.

Seriály bude Divadlo Tramtarie zveřejňovat zdarma, k videu ale bude k dispozici QR kód, diváci tak budou moci zaplatit za zhlédnutí dobrovolný příspěvek. "Kvůli zákazu hraní v divadle jsme přišli o velmi výrazný zdroj příjmů v podobě tržeb ze vstupného. Snažíme se tak i v on-line světě generovat nějaký příjem, abychom mohli divadlo udržet i nadále a přečkat toto složité období," dodala Němečková.

První vlaštovkou přesunu Divadla Tramtarie na internet bylo zprostředkování oblíbených stand-up večerů s názvem Herci Na ležáka. Divadlo také spustilo prodej divadelních záznamů svých inscenací on-line. Nasazené jsou zatím čtyři představení, program záznamů najdou zájemci na webové stránce divadla www.divadlotramtarie.cz

Autoři | Foto Divadlo Tramtarie

Štítky divadlo, koronavirus, Olomouc, Divadlo Tramtarie, herec, Facebook, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Tramtarie rozjíždí novou platformu Tramta TV  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.