Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Odloženou premiéru filmu 3Bobule plánují tvůrci na 25. červen

Premiéru snímku z vinařského prostředí 3Bobule režiséra Martina Koppa, která měla být 12. března letošního roku, plánují tvůrci uskutečnit 25. června. V komedii se před kameru vracejí postavy v podání Kryštofa Hádka, Terezy Ramba (Voříšková), Lukáše Langmajera či Miroslava Táborského. Oba předchozí díly Bobulí vidělo v kinech celkem 800.000 diváků.

„Samozřejmě ale počkáme na to, jak budou pokračovat uvolnění od vlády a dalších úřadů. Pokud zůstane povoleno 100 lidí v kině a sezení ob řadu, tak to asi postrádá smysl,“ uvedl producent Tomáš Vican.

V brzké obnovení dřívějšího stavu doufají i zástupci kin. Podle hlavního ekonoma Czech Fund Lukáše Kovandy mohou česká kina přijít až o 100 milionů korun za každý měsíc, kdy jsou mimo provoz. „Všichni potřebujeme pozitivní vzpruhu a pokračováním úspěšné české komedie potěšíme nejen návštěvníky kin, ale také samotná kina, která si prošla těžkou zkouškou a potřebují naši podporu. Koneckonců, jsme v tom všichni společně - distributoři, filmaři, kinaři i diváci,“ podotkla marketingová ředitelka distribuční společnosti Bioscop Petra Synáčová.

S filmem 3Bobule se vrací i kapela Kryštof, která nahrála pro předchozí Bobule a 2Bobule úspěšné písně Atentát a cyRano. Tentokrát napsal Richard Krajčo duet s názvem Hvězdáři a přizval k jeho nazpívání slovenskou zpěvačku Simu Martausovou. „Tím, že jsme svázaní s tímhle projektem už od začátku a k oběma předchozím filmům jsme písně natočili, přišlo mi hezké, fungovat v celé trilogii. Takže když producent Tomáš Vican zavolal, jestli nechceme zkusit napsat něco i k tomuhle filmu, řekl jsem, že to určitě zkusíme,“ uvedl Krajčo.

Ve filmu zazní hlas Václava Postráneckého, který se podílel na předchozích dvou filmech z vinařského prostředí, ale natáčení třetího už se nedožil. Snímek je mu věnován a jeho hlas bude provázet celým filmem. Třetí pokračování napsali Matěj Podzimek a Tomáš Vávra. „Na první schůzce jsem byla vyloženě proti. Pak jsem si ale přečetla scénář Matěje Podzimka, který stojí například za Metanolem nebo Duklou 61, a vyrazilo mi to dech. Matěj takovou smutnou, melancholickou formou navazuje na jedničku, s úctou a láskou,“ podotkla ke scénáři Ramba, za svobodna Voříšková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bioscop

Štítky bobule, 3bobule, premiéra, film, víno, kryštof, kino, Miroslav Táborský, Kryštof Hádek, Martin Kopp, Lukáš Langmajer, Matěj Podzimek, Richard Krajčo, Lukáš Kovanda, Václav Postránecký, Simona Martausová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odloženou premiéru filmu 3Bobule plánují tvůrci na 25. červen  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.