Počasí dnes-1 °C, zítra0 °C
Sobota 22. února 2025  |  Svátek má Petr
Bez reklam

Soutěž Regionální potravina opět rozdává lokálním výrobkům označení "pečeť kvality," přihlášky jsou stále otevřené

Autoři | Foto Regionální potravina

Právě probíhá příjem přihlášek do jedenáctého ročníku soutěže Regionální potravina, do které se mohou zapojit malé až střední tuzemské podniky se svými potravinářskými a zemědělskými výrobky až do 24. července. Ocenění, platné na dobu čtyř let, je zárukou původu surovin, kvality a poctivé výroby.

Soutěž Regionální potraviny se vyhlašuje jednou ročně v každém ze třinácti krajů České republiky (kromě Prahy). Celorepublikovou "pečeť kvality" tak získá pouze vybraná stovka výrobků. 

Soutěží se v devíti kategoriích:

  1. Masné výrobky tepelně opracované.
  2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy.
  3. Sýry včetně tvarohu.
  4. Mléčné výrobky ostatní.
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin.
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek.
  7. Alkoholické a nealkoholické nápoje s výjimkou vína z hroznu révy vinné.
  8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě.
  9. Ostatní

Zároveň musí každý přihlášený výrobek splňovat několik požadavků: musí být vyrobený na území kraje, ve kterém bylo ocenění uděleno a musí ho tvořit minimálně 70 % surovin z dané oblasti.  

Hlavním cílem soutěže Regionální potravina je podpořit malé a střední potravinářské podniky a zároveň představit a zvýšit oblibu regionálních potravin nejen mezi odbornou veřejností, ale především mezi spotřebiteli. V současné době se značkou Regionální potravina pyšní 410 oceněných produktů od 314 výrobců. Oceněné potraviny jsou na trhu jedinečné oproti běžné produkci. Ať už se jedná o způsob výroby, tradiční původní recepturu nebo využití specifické regionální suroviny.

Nákupem potravin se značkou Regionální potravina má zákazní jednak záruku kvality a chuti, ale také podpoří místní produkci a producenty a tím i celý kraj.

Zájemci o přihlášení do soutěže naleznou více informací ZDE. Příjem přihlášek potrvá až do 24.7.2020. Případně je možné informovat se u u krajského koordinátora na tel: 605 056 387 nebo na emailu: oaksumperk@seznam.cz.

Ohodnoť článek

Štítky jídlo, soutěž, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž Regionální potravina opět rozdává lokálním výrobkům označení "pečeť kvality," přihlášky jsou stále otevřené  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.