Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

I přes nucenou pauzu se herci Divadla Tramtarie pustili do zkoušení nové hry Nebezpečné známosti

Herci olomouckého Divadla Tramtarie i přes nucenou divadelní pauzu kvůli opatřením proti koronaviru začali zkoušet třetí titul sezony s názvem Nebezpečné známosti v režii Hany Marvanové. Premiéru představení určí až znovuotevření divadel. Světoznámý milostný duel vikomta de Valmont a markýzy de Merteuil se měl v Tramtarii odehrát už na jaře, tehdy ho ale zastavila první vlna koronavirové pandemie a s ní spojené restrikce.

"Inscenace Nebezpečné známosti bude připravena k premiéře v půlce ledna. Pevně věříme, že v tento čas se již začnou divadla spolu s dalšími kulturními zařízeními postupně otevírat. I když nás všechny čeká pravděpodobně těžký rok 2021, věříme, že naše inscenace diváky strhne a dodá jim sílu a nadhled do nelehkých dní, které nás čekají," uvedl umělecký šéf Divadla Tramtarie a dramaturg inscenace Vladislav Kracík.

Režie se ujala režisérka Hana Marvanová, jejíž domovskou scénou je Divadlo rozmanitostí v Mostě. "Děj hry jsme se rozhodli zasadit do moderního, poměrně neobvyklého prostředí a věříme, že výsledný tvar bude bavit nejen nás, ale i diváky," uvedla. Podotkla, že klíčem ke zdárnému zpracování této látky je herecké obsazení tří stěžejních rolí. "I přes naši výraznou koncepční a vizuální interpretaci zůstávají těžištěm hry právě mezilidské vztahy. Jde o konverzační vztahové drama, které se neobejde bez koncentrovaných a silných hereckých výkonů," dodala Marvanová.

Hlavní role Valmonta se zhostí Milan Cimerák, jehož domovskou scénou je ostravské divadlo Komorní scéna Aréna. Do milostných her na život a na smrt se s ním pustí výrazná herecká osobnost Tramtarie Barbora Šebestíková a herečka Moravského divadla Olomouc Vendula Nováková. V dalších rolích se představí Miroslav Černý, Dominika Hrazdílková, Václav Stojan, Jana Drgová a Vít Pištěcký.

Tramtarie v sezoně 2020/2021 již stihla uvést autorskou komedii Hřeben Bruce Willise a také pohádku zabývající se emocemi dětí a jejich rodičů s názvem Eminka a Emoušek. Podzimní druhá vlna pandemie však divadla uzavřela hned po její první repríze, takže se v lednu či únoru počítá s její obnovenou premiérou, doplnila produkční divadla. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky ČR, divadlo, Tramtarie, Olomouc, herec, Hana Kordová Marvanová, představení, Bruce Willis, Jana Drgová, Divadlo rozmanitostí, pandemie, Komorní scéna Aréna, Moravské divadlo Olomouc, Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes nucenou pauzu se herci Divadla Tramtarie pustili do zkoušení nové hry Nebezpečné známosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.