Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Pořadatelé festivalů v Olomouckém kraji přidávají další vstupenky

Z povolené kapacity tisíc diváků na venkovních akcích se radují pořadatelé festivalů v Olomouckém kraji. Původně plánovanou kapacitu tak může zvýšit pro své nadcházející festivaly Moravské divadlo i Divadlo Tramtarie, vstupenky do prodeje začali přidávat i pořadatelé Klášterních hudebních slavností, kteří využijí navýšení ve vnitřních prostorách. Konat se letos bude i olomoucký pivní festival Beerfest.

Moravské divadlo plánuje open-air festival na Výstavišti Flora od 29. května. Zvýšení kapacity zástupcům divadla podle jeho mluvčího Davida Kresty udělalo radost.

"Předprodej odstartoval na konci dubna, to jsme začínali prodávat sto vstupenek na jedno představení, aktuálně prodáváme 300 vstupenek na jedno představení. Jsme rádi, že se opatření rozvolňují a díky tomu narůstá kapacita diváků na venkovních akcích," řekl mluvčí divadla.

Dodal, že zástupci divadla počítají i s dodržováním veškerých epidemických opatřeních včetně potvrzení o testování, očkování či prodělané nemoci. "Pro držitele vstupenek bude zajištěno antigenní testování v místě konání akce," uvedl Kresta.

Rozšířit kapacitu bude moci i Divadlo Tramtarie. Vstupenky na festival Červen NAŽIVO, který začne 1. června v areálu Korunní pevnůstky, začalo divadlo nabízet k prodeji na začátku května, kdy bylo uvolněno sto vstupenek na každou akci.

"Máme navýšenou kapacitu z původních sto na 300 vstupenek na jednotlivou akci. Celkem jde tedy do prodeje 8100 vstupenek," řekla za Divadlo Tramtarie Markéta Steriovská.

Pivní festival Beerfest Olomouc letos bude

Další vstupenky do prodeje mohli uvolnit i pořadatelé Klášterních hudebních slavností, kteří svůj festival plánují od konce června. Vstupenky začali nabízet v dubnu, ještě v nejisté situaci.

"Navýšením kapacity se nám uvolnily ruce. Červnové koncerty zůstávají na stejném počtu, ale už od července kapacitu navyšujeme na 75 procent a v srpnu a září na 80 procent. Pro nás je to příjemná zpráva, že můžeme přivítat více lidí, než jsme původně zamýšleli. Uvolňovali jsme tedy k prodeji další vstupenky," řekl ředitel festivalu Roman Janků.

Padlo také rozhodnutí uspořádat na Korunní pevnůstce v červenci tradiční pivní festival Beerfest Olomouc, loni jej zhatila pandemie.

"Festival jsme z května přesunuli na 2. července. nyní jsou v plném běhu přípravy s programem," řekl pořadatel festivalu Pavel Spálený. Dodal, že dříve třídenní festival by zúžen na festival jednodenní. Kapacita pevnůstky je podle pořadatele až 8000 lidí.

Spálený doufá, že do července bude možné přehlídku uskutečnit alespoň s povolenou kapacitou 50 procent, aby se festival vyplatil. "Nechtěli jsme už tradici přerušit, snažíme se to za každou cenu udržet, byť v menším rozsahu," uvedl Spálený. Potvrzenu má již účast kapely No Name a Vašo Patejdla.

Moravské divadlo na olomouckém výstavišti otevře venkovní scénu

Milovníci divadla se i přes koronavirus dočkají. Moravské divadlo chystá od konce května otevřít venkovní scénu na Výstavišti Flora v Olomouci. Členové souboru činohry, baletu a opery a operety na ní představí dosavadní inscenace i premiéry,...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto no-name.sk

Štítky hudba, divadlo, festival, Olomoucký kraj, vstupenka, Divadlo Tramtarie, Olomouc, Václav Patejdl, No Name

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé festivalů v Olomouckém kraji přidávají další vstupenky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.