Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Šumperský Dům kultury chystá po uvolnění opatření tradiční festival Špek

Šumperský Dům kultury chystá festival Špek, který navazuje na předchozí ročníky představující každoročně v Šumperku umělce spjaté s tímto regionem. V reakci na rozvolnění vládních opatření je v plánu například v červnu venkovní koncert s názvem Špek na vzduchu, o den dříve se představí v podtitulu Špek na prknech Valérie Zawadská.

"Festival ŠPEKfest se uskuteční v roce 2021 už pošestnácté a vzhledem k měnícím se podmínkám přichází s výraznými změnami. Termín festivalu se posouvá do letních měsíců, současně ale v případě potřeby dokáže zajistit program i v podzimních dnech, pokud by v létě trvala vládní protiepidemická opatření," uvedla produkční Michaela Horáková.

Smyslem festivalu je nabídnout to nejlepší od tvůrců z regionu, slavných rodáků nebo osobností, které mají k Šumperku a k Olomouckému kraji úzký vztah.

"Letošní dramaturgie festivalu se zaměřila na ty umělce, kteří kultivují i baví lidi s neobyčejným zápalem, pro které je kontakt s publikem stále důležitý a ani velká popularita nebo úspěšnost na sociálních sítích neutlumuje jejich zájem setkávat se s diváky a posluchači napřímo," doplnila produkční.

Novinkou je festiválek ŠPEK na vzduchu, který se uskuteční 25. června v Pavlínině dvoře, návštěvníkům představí skupiny Vlny, Happy To Meet a TH!S s Vojtou Kotkem.

"Moment, kdy dochází k pomyslnému znovuzrození živé kultury, se přiblížil. A právě tento letní večer v Pavlínině dvoře vnímáme jako první větší nadějnou vyhlídku. Večer bude sice podmíněn dodržením platných hygienických opatření, ale osobně pevně věřím, že lidé, kteří jsou již po kultuře žízniví, si jej i za těchto okolností naplno užijí," uvedl dramaturg domu kultury Ondřej Procházka.

Festival dá prostor i mladým talentům

O den dříve v podtitulu Špek na prknech nabídne festival v prostorách G-klubu také vystoupení Valérie Zawadské, herečky a dabérky úzce spjaté s šumperským regionem . Divákům představí svůj zájezdní program společně s Karlem Soukupem, který dialog povede.

"Zábavné představení nazvané Mistře, o čem se neví? se mělo uskutečnit již minulý rok, ale podobně jako u většiny akcí byl jeho termín koání několikrát posunut. Nyní jsme však konečně přesvědčeni, že nově zvolený termín 24. června je již finální," doplnila produkční Horáková.

Festival dá prostor i mladým talentům - 23. června chystá Art.Blok, půjde o třetí ročník uměleckého večera, který představuje prezentaci mladých uměleckých talentů šumperského regionu.

Špek bude pokračovat i dalšími akcemi, a to až do září, v červenci se například chystá vystoupení šumperské folkové a country skupiny Pomněnky a na září je v programu recitál Štěpána Kozuba a Jiřího Krhuta. Informace budou moci zájemci nalézt na stránkách www.dksumperk.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto happytomeet.cz

Štítky hudba, divadlo, festival, Špek, Šumperk, kulturní dům, Valérie Zawadská, Michaela Soleiman pour Hashemi, koncert, Vojtěch Kotek, Karel Soukup, Ondřej Procházka, Štěpán Kozub, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperský Dům kultury chystá po uvolnění opatření tradiční festival Špek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.