Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Slovenský Cinemax otevře v Olomouci své první multikino v České republice

Slovenská síť multikin Cinemax dnes otevře svůj první multiplex v Česku, který vybudovala v nákupním centru Olympia Olomouc. Šestisálové multikino Cinemax mělo být v olomoucké Olympii otevřeno už loni, jeho zprovoznění ale oddálila pandemie koronaviru.

"Síť multiplexů Cinemax vstupuje projektem v Olympii Olomouc na český trh, jedná se o první českou pobočku. Souhlasné kolaudační rozhodnutí bylo uděleno již na sklonku listopadu 2020, epidemiologická situace však neumožnila kino veřejnosti zpřístupnit v původně plánovaném termínu," stojí v tiskové zprávě firmy Next Management.

Finanční skupina Catalyst Capital, která obchodní centrum Olympia Olomouc vlastní, do stavebních úprav a zázemí multikina Cinemax investovala čtyři miliony eur (102 milionů korun).

Ve 12 slovenských městech nyní Cinemax provozuje 14 multikin s celkovou kapacitou 11 406 míst. První tuzemské multikino Cinemax je v severozápadní části obchodního centra Olympia Olomouc a má šest kinosálů.

Cinemax je tak už třetím multikinem ve stotisícové Olomouci. V obchodním centru Šantovka ve středu města je v provozu šestisálové multikino Premiere Cinemas s kapacitou 952 míst. Otevřeno bylo v roce 2013. V obchodním centru Olomouc City v okrajové části Olomouce funguje od prosince 2005 multikino společnosti CineStar.

Nové multikino Cinemax chce o přízeň diváků v Olomouci soupeřit technickými novinkami i netradičními službami. Filmy se budou promítat ve formátu 4K a větší budou i sedadla. VIP křesla budou mít tablety, pomocí kterých si lze při sledování filmu objednat například popcorn či nápoje.

Multikina zahájila expanzi v Česku po roce 1999, kdy jejich provozovatelé postupně zamířili do všech krajských měst. V závěru roku 2020 bylo na českém trhu podle údajů Unie filmových distributorů v provozu 30 multikin, jejichž tržby se kvůli pandemii koronaviru a několikaměsíčnímu zavření kin propadly z předloňských 1,87 miliardy korun na 614 milionů korun. Na celkových tržbách tuzemských biografů měla loni multikina podíl bezmála 68 procent.

V Olympii se otevře multikino. Jedná se o první pobočku sítě Cinemax v Česku

Síť slovenských multikin Cinemax plánuje příští rok v Česku otevřít svůj první multiplex, který bude v nákupním centru Olympia u Olomouce. Dnes to řekla Lucie Benická ze společnosti Next Management, která zajišťuje správu nákupního centra Olympia...

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Cinemax, multikino, otevření, Olomouc, ČR, Česko, obchodní centrum, kino, pandemie covidu-19, Šantovka, Premiere Cinemas, Cinestar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovenský Cinemax otevře v Olomouci své první multikino v České republice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.