Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Letní soutěž v hledání kešek nabízí vstup zdarma na památku v Olomoucké arcidiecézi

Vstup zdarma na vybranou památku v Olomoucké arcidiecézi mohou získat účastníci letní soutěže, kterou pro rodiny s dětmi připravily Arcibiskupské lesy a statky Olomouc, Arcibiskupský zámek a zahrady Kroměříž, Arcibiskupský palác v Olomouci a Poutní místo Velehrad.

Úkolem je hledání ukrytých kešek, po nalezení čtyř kešek a správném zodpovězení kvízových otázek, kzteré se vztahují k danému místu, soutěžící získají vstup zdarma na jednu z památek, a to Arcibiskupský palác v Olomouci, Arcibiskupský zámek v Kroměříži nebo Poutní areál Velehrad.

Soutěžní hra
Objevte poklady Arcibiskupství olomouckého! potrvá do 31. srpna 2021. Výhru v podobě vstupného zdarma lze čerpat do 30. září. Pravidla soutěže jsou na webu.

"Myšlenka zorganizovat keškovou hru přišla v době, kdy byly téměř všechny obvyklé turistické cíle uzavřeny a jedinou možností byly výlety do přírody. V jarním období byla většina přírodních památek obležena davy lidí. Chceme výletníkům připomenout, jak krásná kulturní a duchovní místa, která stojí za návštěvu, u nás jsou," uvedla mluvčí Arcibiskupský lesů a statků Olomouc Dagmar Málková.

Kešky jsou na sedmi místech, kulturních nebo přírodních památkách, napříč arcidiecézí. Jde o Arcibiskupský palác v Olomouci, Arcibiskupský zámek v Kroměříži, Poutní areál Velehrad, vrchol Zlatý Chlum ve Zlatohorské vrchovině v Jeseníkách, Velké mechové jezírko na Rejvízu v Jeseníkách, vrchol Kelčského Javorníku v Hostýnsko-vsetínské hornatině a vrchol svatý Hostýn v Hostýnských vrších.

Cílem prázdninové soutěže je podle Málkové představit přírodní a kulturní bohatství Arcibiskupství olomouckého, kde se nachází množství kulturních, církevních, technických i přírodních památek a unikátních míst. 

Památky olomouckého arcibiskupství se již připravují na zahájení sezony

Na sezonu a další vlnu uvolnění vládních opatření se již připravují památky olomouckého arcibiskupství na území Olomouckého a Zlínského kraje. Arcibiskupský zámek v Kroměříži či Arcibiskupský palác v Olomouci chtějí návštěvníky přivítat i řadou...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky soutěž, památka, arcidiecéze, Olomouc, Arcidiecéze olomoucká, Velehrad, Arcibiskupský palác, Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o., Kroměříž, přírodní památka, Arcibiskupský zámek Kroměříž, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní soutěž v hledání kešek nabízí vstup zdarma na památku v Olomoucké arcidiecézi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.