Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Zájem o letní kina stoupá. Kam vyrazit na film pod širou oblohou?

Promítání filmů, popcorn a noční obloha plná hvězd. V Olomouckém kraji najdeme hned několik letních kin. Drbna pro vás připravila jejich přehled, který potvrzuje, že je z čeho vybírat.

Letní kino v Olomouci

Filmové projekce probíhají v amfiteátru letního kina obvykle od června do září. Kino promítá dvakrát týdně, každé úterý a čtvrtek, okolo jednadvacáté hodiny a to v závislosti na setmění. „Jsme v provozu od roku 1958 a jsme jedno z nejstarších letních kin v České republice. Promítáme stále z filmového pásu minimálně jednou týdně, ale snažíme se to prokládat novinkami. Diváci se nyní můžou těšit na výbornou zapomenutou českou komedii Postel,“ říká Richard Vacula z olomouckého letního kina.

Kino je schopné promítat i za nepříznivého počasí. „Za deštivého počasí můžeme promítat jen filmy ze staré techniky, té déšť nevadí,“ doplňuje. Nechybí ani občerstvení, které zajištuje vedlejší bar. Letní kino nabízí i vystoupení v podobě mistrů improvizace z Partičky, které se uskuteční 26. července. Program kina zde.

Letní kino Prostějov

Prostějovské Kino Metro začalo letní kino provozovat před dvěma lety. Letní scéna je na nádvoří prostějovského zámku každý pátek a sobotu. „Letos je o kino velký zájem, a tak jsme otevřeli ještě jednu scénu na Velodromu. Máme tam naplánované čtyři projekce,“ říká ředitelka kina Barbora Kucsa Prágerová. V Kolářových sadech bude projekce u příležitosti oslav šedesátiletého výročí hvězdárny. „Budeme promítat film Interstellar, který bude zdarma,“ dodává. Občerstvení je zajištěno v podobě točeného piva, limonád, popcornu a na Velodromu se diváci mohou těšit na grilovaný hotdog. Program kina zde.

Letní kino Hranice

Hranické letní kino promítá od roku 1964. Po Olomouci bylo druhým kinem v kraji a prvním kinem v okrese Přerov. V roce 2013 bylo digitalizováno a má kapacitu 1255 osob. Kino promítá od června do srpna, ale i 28. října a na Silvestra. Program kina zde.

Letní kino Přerov

V Přerove bude ve středu 21. července v parku Michalov letní kino. Město se stalo součástí projektu Kino na kolečkách. V hlavní roli bude český film Matky. Kino se do Přerova vrátí i v srpnu. „Založili jsme studentský kinematograf, který se překlenul v putovní kino. Máme šest putovních kin, které jezdí po celé republice,“ vysvětluje majitel Kina na kolečkách Tomáš Milbach.

Zájem o letní kino se oproti loňskému roku zvýšil. „Myslím si, že města a obce nechtějí pořádat nějaké kulturní akce, a tak spíše sáhnou po letním kinu,“ doplňuje. V Přerově už kino promítalo minulý rok dvakrát a shledalo se s velkým zájem. „Na Moravu jezdíme rádi a Přerov je jedno z našich nejoblíbenějších měst, kam se vracíme. Kino poprvé navštívilo okolo čtyř set lidí, a tak teď očekáváme velký zájem,“ říká majitel. Diváci se mohou těšit na domácí popcorn tří příchutí, pivo, víno nebo míchaný nápoj.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Veronika Krejčí | Zdroj Kultura Hranice

Štítky kino, obloha, léto, film, popcorn, občerstvení, promítaní, letní kino, Přerov, Olomoucký kraj, Olomouc, Česko, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o letní kina stoupá. Kam vyrazit na film pod širou oblohou?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.