Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Režisér Krobot natáčí v Olomouci. Na Hané vzniká film Šnajdr

V Olomouci se natáčí nová česká komedie Šnajdr. Hlavní role ztvární herci Dejvického divadla Pavel Šimčík a Iva Janžurová. Diváci se mohou těšit na komedii plnou vtipných situací i nečekaných zvratů. Natáčení skončí v druhé polovině srpna.

V neděli vyjel vlak s filmovým štábem směrem do Olomouce. Natáčení však pokračovalo i po cestě. „Rozhodli jsme se využít natáčení scén ve vlaku také pro přesun většiny štábu do Olomouce v souladu s naší strategií 'zeleného natáčení', kdy se vždy snažíme o co nejšetrnější přístup k životnímu prostředí,“ vysvětluje producentka Silvie Michajlova.

Filmový štáb se v Olomouci na několik týdnů usadí a bude natáčet i v olomouckém S-klubu. Ten bude patřit divadelnímu představení, které se zde snaží nastudovat svérázný pražský herec a debutující režisér Pavel Šnajdr v podání Pavla Šimčíka společně se svou babičkou, kterou hraje Iva Janžurová.

„Film chápeme jako poctu tvořivosti a hravosti, s nadsázkou řečeno, jako poctu životní filozofii, která chápe i neúspěch a prohru jako inspiraci. Takový postoj představuje ve filmu postava babičky. Její zásluhou je Šnajdr na konci příběhu schopen přehlédnout svůj příběh s úsměvem a sebeironií,“ vysvětluje režisér a scenárista Miroslav Krobot.

Premiéra filmu Šnajdr je naplánovaná na jaro roku 2022. Vzniká v producentské péči Silvie Michajlové a Ondřeje Zimy. Koproducent je například Česká televize.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Silvie Marková

Štítky Olomouc, film, komedie, herci, natáčení, divadlo, S-klub, Pavel Šnajdr, Miroslav Krobot, Iva Janžurová, Pavel Šimčík, Haná, Dejvické divadlo, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Režisér Krobot natáčí v Olomouci. Na Hané vzniká film Šnajdr  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.