Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Přerov patří mezi naše top tři města. Hádáme se, kdo sem pojede, říká majitel letního kina

Do přerovského parku Michalov zavítalo ve středu večer putovní Kino na kolečkách. Promítalo českou komedii Matky, na kterou přišlo přes šest set diváků. Právě Přerov patří podle majitele kina mezi nejoblíbenější lokality, kam vyráží.

U stánku s lístky se tvořily už několik desítek minut před začátkem fronty. Parkoviště bylo plné aut a lidé si nosili vlastní vybavení v podobě různých dek a židlí, aby si filmový večer pod širým nebem co nejvíce zpříjemnili. „Včera mi volala nějaká divačka, jestli nemám židle navíc, že je z druhého konce Přerova a nechce je tahat. Tak jsem z domu vzal tři židle a půjčil jsem jí je,“ směje se majitel Kina na kolečkách Tomáš Milbach. Není divu, že několik stovek diváků vzalo útokem bar kina. „Popcorn je domácí, vyrábí ho babička jednoho kolegy. Máme slaný, sladký a šunka sýr. Letos jsme přidali i klobásky a hermelín na gril, a musím říct, že po tom byla docela poptávka,“ doplňuje.

Lidé se několik desítek minut před promítáním začali postupně usazovat a hledali to nejlepší místo. Promítání odstartovalo po setmění. Při každé vtipné scéně se zvedla vlna smíchu. „Byl to super film a lepší popcorn jsem snad neměla,“ říká jedna z divaček. A nebyla jediná. Divákům se líbil i park, který se proměnil v letní kino. „Promítání jsem si moc užila. Nejlepší bylo občerstvení, zejména výborný popcorn, už jen kvůli němu bych si to příště nenechala ujít. Organizátoři byli skvělí a park Michalov má něco do sebe. Už se těším na další promítání v srpnu,“ dodává Nikola Jančová.

Přerov mezi top třemi městy

Kino na kolečkách v Přerově promítá teprve druhým rokem. Už loni přišlo přes čtyři sta diváků. „Do Přerova jezdíme moc rádi, patří mezi naše top tři města. Všichni jsou hrozně milí a ochotní. Vstupenky pečlivě kontrolujeme a nikdo se nepokoušel projít bez placení. Minulý rok nám došly drobné, a tak jsme poprosili lidi, jestli nemají na rozměnění. Všichni mi začali dávat drobné jen tak. Letos Přerováci zase nezklamali,“ usmívá se majitel.

U letního kina také záleží na počasí, které může celý večer pokazit. „Hledali jsme dobrou pozici pro plátno, aby na něj moc nefoukalo a vlezlo se před něj co nejvíce lidí,“ dodává. Nachystat celý večer zabere pouze pár hodin, ale záleží na tom, jak je tým sehraný. Jsme tu od čtyř odpoledne, když jezdí dobrý tým, vlezeme se i do tří hodin,“ říká Tomáš Milbach a kolegové.

Projekt vznik v roce 2014 a u lidí má velký úspěch. Na začátku jezdilo pouze jedno kino, dnes už jezdí osm kin po celé České republice. Důležitá je i spolupráce měst. Například Technické služby města Přerova posekaly trávník, aby kino mohlo v parku promítat.

Potíže se zajištěním filmu

Vlivem koronavirové situace nebyly k dostání nové filmy, protože kina byla zavřená. „Majitel práv chce film prodat hlavně velkým kinům, takže nám film prodá jen když do toho půjdou i velká kina v obchodních domech. Nemohli jsme dát lidem vědět, že přijedeme, protože jsme ani nevěděli, co budeme hrát. Film Matky se měl hrát až od srpna, ale nakonec nám je producent dal dříve. I přesto byla dnešní účast krásná,“ uzavírá majitel kina.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky letní kino, Kino na kolečkách, Michalov, Přerov, Matky, film, kino, židle, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov patří mezi naše top tři města. Hádáme se, kdo sem pojede, říká majitel letního kina  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.