Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Blues Alive oznámil další zahraniční hvězdy. Přijede i bývalý bubeník Boba Dylana

Mezinárodní festival bluesové hudby Blues Alive v Šumperku zveřejnil další světové hudebníky, které bude přehlídka letos v listopadu hostit. Do Šumperka přijede jedna z klíčových kapel chicagského blues posledních více než 30 let Lil´ Ed & The Blues Imperials. Největším lákadlem české části programu Blues Alive se stane samostatný koncert Roberta Křesťana a Druhé trávy složený z písní Boba Dylana, jehož speciálním hostem bude Winston Watson, bývalý bubeník Boba Dylana.

"Kapela Lil´ Ed & The Blues Imperials hraje po celou dobu v nezměněné sestavě, z čehož plyne mimořádná sehranost. Není divu, že má na kontě 17 nominací na Blues Music Awards, převážně v kategorii Nejlepší kapela roku, z nichž dvě proměnila ve vítězství," uvedl dramaturg festivalu Ondřej Bezr.

Americký bubeník Winston Watson, který vystoupí na speciálním koncertu s Robertem Křesťanem a Druhou trávou během širší oslavy Dylanových 80. narozenin, absolvoval s Bobem Dylanem v letech 1992 až 1996 desítky koncertů Dylanovy Neverending Tour.

"V jejím rámci jsme jej viděli i čtyřikrát v Praze: vůbec poprvé v roce 1994 a poté na třech po sobě jdoucích koncertech v březnu 1995," doplnil Bezr. Watson také uvede v Šumperku svůj dokumentární film, který natočil na cestách s Bobem Dylanem: Bob Dylan Never Ending Tour Diaries: Drummer Winston Watson's Incredible Journey.

Už v červnu pořadatelé festivalu fanouškům oznámili, že v Šumperku vystoupí dva mnohonásobní držitelé Blues Music Awards. Půjde o jednu z největších harmonikářských hvězd historie Ricka Estrina, který dorazí s kapelou The Nightcats, a legendu chicagského blues, zpěváka a kytaristu Johna Primera.

Kromě nich zahraje na festivalu i americký kytarista Kirk Fletcher, britský zpěvák Pat Fulgoni s formací Blues Experience, americký pianista Bruce Katz s britským harmonikářem a zpěvákem Gilesem Robsonem či holandský zpěvák a kytarista Hans Theessink.

Přehlídka se uskuteční od 11. do 13. listopadu, loňský ročník poprvé v historii festivalu zhatila pandemie koronaviru. Zájem fanoušků o nadcházející ročník je podle pořadatelů obrovský. Dosavadní limitované množství vstupenek vykoupili za deset dnů. Od 1. září se chystají organizátoři dát do prodeje další omezený počet vstupenek. Více informací o účinkujících najdou zájemci na bluesalive.cz.

Festival Blues Alive hledá talenty, finále soutěže bude v září

Pořadatelé prestižního bluesového festivalu Blues Alive v Šumperku vyhlásili další ročník hudební soutěže Blues Aperitiv určené pro nové bluesové talenty. Finálový koncert stejně jako loni kvůli pandemii koronaviru odkládají z března na září....

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto repro youtube.com

Štítky hudba, festival, Blues Alive, Bob Dylan, Šumperk, koncert, hudební skupina, Robert Křesťan, pandemie covidu-19, Hans Theessink, Kirk Fletcher, Bruce Katz, tráva, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blues Alive oznámil další zahraniční hvězdy. Přijede i bývalý bubeník Boba Dylana  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.